Υλικά
½ κούπας μαργαρίνη, που έχει μαλακώσει
1 ¼ κούπας ζάχαρη
½ κούπα άπαχο γιαούρτι ή γιαούρτι με γεύση λεμονιού
2 ασπράδια αυγών ή 1 αυγό
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
½ κουτ. γλυκού βανίλια
2 κούπες νιφάδες βρώμης
1 ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού baking powder
½ κουτ. μαγειρική σόδα
¼ κούπας άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Απλώστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και λιπάνετέ το. Χτυπήστε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν πλούσια υφή. Προσθέστε το γιαούρτι, τα ασπράδια, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να δέσουν. Σταδιακά συμπληρώστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την άχνη ζάχαρη. Καλύψτε το μείγμα και αφήστε το στο ψυγείο για 1 έως 3 ώρες. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190οC. Με ελαφρώς αλευρωμένα χέρια, πλάστε μικρές μπάλες και βάλτε τις στο ταψί. Βουτήξτε τον πάτο ενός ποτηριού στην άχνη ζάχαρη και πιέστε μία μία τις μπάλες ώστε να σχηματιστούν τα cookies. Ψήστε για 10- 12 λεπτά περίπου ή μέχρι να σκουρύνουν οι άκρες. Αφήστε τα να κρυώσουν για 2 λεπτά προκειμένου να τα ξεκολλήσετε εύκολα. Πασπαλίστε τα με άχνη ζάχαρη.
Πηγή