Όσο το παιδί μένει στο νοσοκομείο, είτε είναι για κάτι απλό είτε για κάτι πιο πολύπλοκο, έρχεστε σε επαφή με νοσοκόμους και γιατρούς και ίσως ακούσετε ορολογίες με τις οποίες δεν είστε εξοικειωμένη. Είναι λοιπόν σημαντικό να μην έχετε απορίες και να ρωτάτε για όσα δεν καταλαβαίνετε. Ταυτόχρονα, πρέπει να βοηθήσετε το παιδί να μην νιώθει έξω από τα νερά του και να ακολουθεί τις κλασικές του ρουτίνες.

Αν το παιδί βαρεθεί, εκνευριστεί ή νιώσει αγωνία στο νοσοκομείο, είναι απολύτως φυσιολογικό. Να έχετε στο μυαλό σας κάποιες δραστηριότητες που το κρατούν συνδεδεμένο με το σχολείο αλλά και την υπόλοιπη οικογένεια. Κρατήστε επαφή με το σχολείο και το διάβασμα στο σπίτι, φέρτε το λάπτοπ από το σπίτι για να μπορεί να τα παρακολουθεί ηλεκτρονικά επιτρέψτε στο παιδί να επικοινωνεί έτσι με τους φίλους ή τη δασκάλα του. Ψυχαγωγήστε το με επιτραπέζια παιχνίδια, διάβασμα βιβλίων και μουσική με ακουστικά και ο,τιδήποτε ξέρετε ότι του δίνει χαρά.

Μην ξεχνάτε όμως ποτέ τη φροντίδα του εαυτού σας. Κάντε διαλείμματα για καφέ, φροντίστε να τρώτε σωστά και ισορροπημένα για να διατηρήσετε την ενέργειά σας, κοιμηθείτε όταν κοιμάται το παιδί και αν χρειαστεί, ζητήστε βοήθεια από φίλους ή συγγενείς.

Πηγή: vita.gr


Πηγή