Οι καταστάσεις και οι συμπεριφορές που προσφέρουν ηρεμία και κυρίως συναισθηματική ασφάλεια είναι κοινές για όλα τα παιδιά, με βασική προϋπόθεση ότι υφίστανται από νωρίς. Πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε:

-Πρωτίστως, το παιδί έχει ανάγκη να εισπράττει την αγάπη σας με λόγια και έργα. Από τις απλές αγκαλιές και φιλιά, μέχρι άλλες κινήσεις που του δείχνουν ότι είναι το παν για εσάς.

-Θα πρέπει να νιώθει ότι όποτε και για οποιοδήποτε θέμα σας χρειαστεί, θα είσαστε εκεί για εκείνο, «οπλισμένοι» με διάθεση κατανόησης, υπομονή και διάθεση να το βοηθήσετε.

-Ακόμα κι αν αντιμετωπίζετε προβλήματα οικονομικής φύσεως, τα οποία δε σας επιτρέπουν να παρέχετε στο παιδί όσα πραγματικά έχει ανάγκη, θα πρέπει να το αφήσετε έξω από όλο αυτό και να βλέπει ότι κινείτε γη και ουρανό για να βρείτε λύση.

-Πολύ βασικός παράγοντας για τη δημιουργία συναισθηματικής ασφάλειας στο παιδί είναι η ποιότητα της σχέσης που έχετε με το σύντροφό σας. Όταν βλέπει τους γονείς του αγαπημένους και μονιασμένους, θα είναι ήρεμο και βέβαιο ότι όλα πάνε καλά. Αντιθέτως, αν οι τσακωμοί σας είναι μόνιμη κατάσταση και γενικά αντιλαμβάνεται ότι ο ένας δε φέρεται στον άλλον όπως πρέπει, φυσιολογικά θα είναι αναστατωμένο και νευρικό.

-Τέλος, μην παραλείπετε να εφαρμόζετε πιστά τους κανόνες και τα προγράμματα που έχετε θεσπίσει για εντός ή εκτός σπιτιού δραστηριότητες του παιδιού. Βλέπετε, είναι απαραίτητες τόσο η πειθαρχία όσο και η ρουτίνα!

govastileto.gr


Πηγή