Μια γυναίκα αποκαλύπτει το τι έζησε και προειδοποιεί για έναν πιθανό κίνδυνο από τις ψεύτικες βλεφαρίδες, μετά την σοβαρή αλλεργική αντίδραση που είχε η ίδια.

Η 20χρονη Isabelle Kun από την Οττάβα των ΗΠΑ, πήγε σε στούντιο αισθητικής, όπου τις έβαλαν καινούργιες ψεύτικες βλεφαρίδες την περασμένη Τρίτη. Μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη το πρωί, η ίδια λέει ότι τα μάτια του ήταν τόσο πρησμένα που σχεδόν δεν έβλεπε.

«Η φίλη μου κοιμόταν δίπλα μου και δεν θα μπορούσα να την δω. Δυσκολευόμουν να καταπιώ και να αναπνεύσω”, είπε η Kun.

Η 20χρονη έσπευσε στο νοσοκομείο όπου της έγινε επιτόπου εισαγωγή.

“Με πήραν μέσα μέσα σε δευτερόλεπτα όταν είδαν το πρόσωπό μου. Τα μάτια μου είναι πρησμένα τόσο πάνω όσο και κάτω και οι αμυγδαλές μου φαίνονταν πραγματικά φλεγμονώδεις”, λέει.

Πώς το έπαθε

Η Kun αγόραζε ψεύτικες βλεφαρίδες κάθε λίγες εβδομάδες επί έναν χρόνο, χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά τον περασμένο μήνα, λέει ότι παρατήρησε ότι τα μάτια της έγιναν ελαφρώς πρησμένα μετά από μια συνεδρία στο στούντιο αισθητικής και νόμιζε ότι είχε μια αντίδραση στη συγκολλητική ουσία που χρησιμοποιήθηκε. Οι ψεύτικες βλεφαρίδες εφαρμόζονται μία-μία και στερεώνονται στη γραμμή των βλεφαρίδων χρησιμοποιώντας μια στιγμιαία κόλλα.

Όταν επέστρεψε στο στούντιο, η Kun ρώτησε την αισθητικό τι είδος κόλλας χρησιμοποιούσαν. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στις κυανοακρυλικές ενώσεις σε στιγμιαίες συγκολλητικές ουσίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε άλλες υπηρεσίες ομορφιάς, όπως τα ψεύτικα νύχια.

Η 20χρονη λέει ότι η αισθητικός απάντησε πως “δεν γνώριζε το όνομα της κόλλας” που χρησιμοποιήθηκε, αλλά της είπε ότι “πρέπει να είναι καλή κόλλα”.

“Έτσι, είπα εντάξει. Συνέχισα με την ίδια κόλλα, ενώ δεν έπρεπε. Έπρεπε να σταματήσω όταν άκουσα ότι δεν ήξερε καν τι κόλλα χρησιμοποιούσε, ή τι συστατικά περιείχε”, λέει ο Kun.

Πώς ξεπέρασε το πρόβλημα

Στο νοσοκομείο, χορηγήθηκε στην 20χρονη ένα αντιισταμινικό και στεροειδές ενδοφλεβίως για να μειώσει το πρήξιμο. Τελικά επέστρεψε σπίτι με αντιισταμινικά χάπια, αλλά λέει ότι το πρήξιμο δεν έχει υποχωρήσει ακόμα.

“Τα μάτια μου είναι ακόμα χειρότερα τώρα. Υπάρχει κάτι σαν σακούλα με υγρό κάτω από τα μάτια μου τώρα. Είναι τόσο άσχημο…”, είπε.

Το στούντιο ομορφιάς, Sara Beauty iLash Lounge, όπου πήγαινε η Kun, αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι υπάρχει πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης στην συγκολλητική ουσία για τις ψεύτικες βλεφαρίδες.

Η Sara Du, ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου αισθητικής, δήλωσε ότι η επιχείρησή της δεν ελέγχει κάθε πελάτη για αλλεργίες, παρά μόνο εάν το ζητήσει ο ίδιος.

Η Kun είπε ότι δεν γνώριζε ότι μπορεί κάποιος να αναπτύξουν ξαφνική αλλεργία και θέλει να ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες να κάνουν πρώτα αλλεργικά τεστ, προτού προχωρήσουν σε τέτοιες υπηρεσίες αισθητικής.

“Επίσης, να είστε πολύ προσεκτικοί όταν πηγαίνετε σε ένα στούντιο ομορφιάς. Αυτοί οι άνθρωποι επεξεργάζονται τα μάτια σας και την όρασή σας. Σήμερα το πρωί ξύπνησα και αναρωτήθηκα αν θα ήμουν ποτέ σε θέση να δω κανονικά ξανά”, λέει η ίδια.

foxnews.com

iatropedia.gr


Πηγή