Χωρίς προειδοποίηση σταματούν να λειτουργούν στην Κίνα τα κινητά iPhone 6 με αποτέλεσμα η Apple China να προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση μπαταριών.

Οι καταναλωτές σε όλη την κινεζική επικράτεια παραπονέθηκαν στη σελίδα υπηρεσιών τεχνικής βοήθειας για κινητά τηλέφωνα Weibo δηλώνοντας ότι τα κινητά τους τηλέφωνα έσβηναν, παρά το γεγονός ότι η μπαταρία ήταν φορτισμένη σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.

Η κινεζική ένωση καταναλωτών έστειλε επίσης επιστολή στην Apple, ζητώντας τον προσδιορισμό της αιτίας που προκαλεί το πρόβλημα.

Από την πλευρά της η Apple China διευκρίνισε, εκδίδοντας σημερινή ανακοίνωση, ότι το πρόβλημα δε σχετίζεται με την ασφάλεια χρήσης του κινητού, ενώ αυτό παρουσιάζεται σε παρτίδα κινητών με συγκεκριμένους αριθμούς σειράς. Παράλληλα ανακοίνωσε την αντικατάσταση των μπαταριών για τα κινητά iPhone 6 τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου του 2015, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των χρηστών τους. Στο σχέδιο αντικατάστασης μπαταριών δε συμπεριλαμβάνονται άλλα μοντέλα κινητών που παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα.