Η σαλάτα πάντα αποτελεί την τέλεια λύση για ένα ελαφρύ γεύμα. Σε αυτή τη συνταγή η κατσαρή σαλάτα παντρεύεται με το παραδοσιακό μανούρι, το ιταλικό προσούτο και τη λιαστή ντομάτα. Μια τέλεια ισορροπία γεύσεων!
Υλικά
1 πράσινη κατσαρή σαλάτα
1 λόλα κόκκινη
1 λόλα πράσινη
6 φέτες προσούτο ψιλοκομμένες
100 γραμμάρια μανούρι κομμένο σε κυβάκια
5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις σαλάτες, τις στραγγίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα πακέτο έτοιμη φρέσκια σαλάτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας βάζουμε τις πρασινάδες, το προσούτο, το μανούρι, τις λιαστές ντομάτες, αλατίζουμε κι ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε μία γυάλα το λάδι με το ξύδι, σκεπάζουμε με το καπάκι κι ανακινούμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Περιχύνουμε με το λαδόξυδο τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Πηγή