Υλικά για 6 μερίδες
8 κρόκοι αυγών
180 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κιλό τυρί μασκαρπόνε
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπήστε μαζί τους κρόκους με τη ζάχαρη, αρχικά στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και έπειτα στη μεσαία, για περίπου 6-7 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσει πολύ. Έπειτα χαμηλώστε την ταχύτητα, προσθέστε το τυρί και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να εξαφανιστούν οι πιθανοί σβόλοι. Ανεβάστε και πάλι την ταχύτητα και συνεχίστε το χτύπημα για λίγα λεπτά. Αφού την χαμηλώσετε εκ νέου, προσθέστε το κονιάκ, χτυπήστε για περίπου 1 λεπτό και αφήστε το μίξερ στο πλάι. Με μια πλαστική σπάτουλα ανακατέψτε απαλά το μείγμα από πάνω προς τα πάνω, μοιράστε το σε ποτηράκια και πασπαλίστε με λίγη πούδρα κακάο. Για να ετοιμάσετε την κλασική και αγαπημένη συνταγή του τιραμισού, φτάνει να στρώσετε σαβαγιάρ σε ένα πιρέξ, να τα περιχύσετε με τρεις δόσεις εσπρέσο και, αφού απορροφήσουν τον καφέ να τα καλύψετε με την κρέμα που ετοιμάσατε.