Εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο


Υλικά:

1/2 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. βούτυρο
500γρ. σπανάκι
1 φλ. φέτα
1 φλ. γάλα
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή -ακόμα καλύτερα- πλιγούρι
3 αβγά
1/4 κ.γλ. πιπέρι
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο ή μπαχάρι σε σκόνη

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C

1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.

2. Απλώνουμε σε ένα γυάλινο σκεύος που έχουμε περάσει με μαγειρικό λίπος το σπανάκι και τη φέτα.

3. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά.

4. Τα αδειάζουμε στη γάστρα και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.

govastileto.gr