Εύκολη συνταγή για μπουγάτσα
1πακέτο φύλλο κρούστας
4 αυγά
1/2 lt γάλα
1 κρέμα γάλακτος
3 βανίλιες σε σκόνη
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια στρώνουμε αρχικά δύο φύλλα σε ένα ταψί και μετά ξεκινάμε με φορά από τη μια άκρη προς την άλλη, να σουρώνουμε σαν βεντάλιες ένα προς ένα τα φύλλα και κάθε τόσο τα βουτυρώνουμε. Αφού στρώσουμε όλο το ταψί έτσι, πασπαλίζουμε με κανέλα και βάζουμε τα φύλλα για 15 λεπτά στο φούρνο.
Παίρνουμε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε καλά. Εν τω μεταξύ βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε τα υλικά φροντίζοντας να πάει παντού το μείγμα. Βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά και η μπουγάτσα είναι έτοιμη. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.