Η είδηση σόκαρε το πανελλήνιο. Από τα χέρια ενός ανήλικου αγοριού που καταδιώχθηκε επειδή ο φίλος του που οδηγούσε το μηχανάκι είχε «σπάσει» μπλόκο της Αστυνομίας λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός της Ασφάλειας στο Αίγιο! Το 15χρονο παιδί, που επέβαινε σε μηχανάκι μαζί με έναν συνομήλικό του, δεν δίστασε να τον μαχαιρώσει εν ψυχρώ στο στήθος!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στη 1.30 τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν ο αστυνομικός επιχείρησε να σταματήσει τους δύο ανηλίκους για έλεγχο στον κόμβο της Κορίνθου, επειδή το δίκυκλο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.

Εκείνοι, όμως, τον απέφυγαν με ελιγμούς και προσπάθησαν να διαφύγουν, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να μπει στο υπηρεσιακό όχημά του και να τους καταδιώξει. Οταν τους πλησίασε, άνοιξε την πόρτα του οδηγού προσπαθώντας να τους κλείσει τον δρόμο για να σταματήσουν, αλλά ο ένας από τους δύο 15χρονους κλώτσησε με δύναμη την πόρτα, χτυπώντας τον στο κεφάλι.

Ζαλισμένος εκείνος, συνέχισε να καταδιώκει τους δράστες κατορθώνοντας να τους πλησιάσει ακόμα μία φορά. Ομως ο συνοδηγός του δικύκλου, ο 15χρονος Ανδρέας, έβγαλε σουγιά και τον χτύπησε στο στήθος, λίγα εκατοστά μακριά από την καρδιά, με «ξεκάθαρη ανθρωποκτόνο πρόθεση», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας. Αιμόφυρτος, ο αστυνομικός έβγαλε το υπηρεσιακό πιστόλι του και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Περαστικοί έτρεξαν να τον βοηθήσουν και ακινητοποίησαν τον οδηγό της μηχανής, ενώ ο συνεπιβάτης διέφυγε.

Ο οδηγός του δικύκλου αφέθηκε ελεύθερος (είχαν συλληφθεί και οι γονείς του). Μάλιστα υπήρξαν πληροφορίες που έλεγαν πως… θα πρέπει να τύχει της προσοχής των γονέων καθώς «δεν έκανε και τις καλύτερες παρέες»! Όμως για τον Ανδρέα, τον 15χρονο που χτύπησε τον αστυνομικό, οι πληροφορίες ήσαν εντελώς διαφορετικές. Μιλούσαν για ένα ήσυχο παιδί, μαθητή με μέσο όρο 17, από κτηνοτρόφους γονείς που έχουν τρία παιδιά και τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Και που φυσικά ουδέποτε είχε απασχολήσει στο παρελθόν!

Ο Ανδρέας ζήτησε συγγνώμη, πολλές φορές, στη διάρκεια της ανάκρισης. Όπως είπε δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο σουγιάς που είχε στο μπουφάν του θα επέφερε τέτοιο πλήγμα. «Είπα στον φίλο μου να σταματήσει στο μπλόκο, εκείνος συνέχισε και τότε άρχισε η καταδίωξη» είπε στον ανακριτή. Όταν τελικά σταμάτησαν, του έπεσαν τα γυαλιά. «Φοβήθηκα όταν μου έπεσαν τα γυαλιά! Επιασα το μπουφάν, είχα μεσα τα κλειδιά, έπιασα και τον σουγιά. Σας ορκίζομαι δεν ξέρω πως τον άρπαξα και χτύπησα τον αστυνομικό. Δεν κατάλαβα τι έκανα» έλεγε συνεχώς ο 15χρονος.
Ο Ανδρέας έδωσε και μία υπόσχεση στον ανακριτή. Ηταν κάτι που αυτόβουλα είπε. Πως ήθελε να επισκεφθεί τον αστυνομικό που χτύπησε. Μια δύσκολη απόφαση για ένα παιδί 15 ετών, που όμως δείχνει πολλά…!

HOMEPAGE