Η κ. Ράπτη μίλησε για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Τέμπη, αλλά και για τη μεγάλη συναυλία για ένα από τα 57 θύματα του μοιραίου δυστυχήματος, την Φραντζέσκα.

«Έγινε μία άθλια προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε ρωτήθηκε για 2 συγκεκριμένα πράγματα. Το ένα είχε να κάνει με την απεργία και απάντησε ότι εργαλειοποιείται η απεργία, και στο επόμενο ερώτημα για τους συγγενείς, ο πρωθυπουργός συμπαραστέκεται στους συγγενείς. Στον πόνο τους και σε όλες τις διαδικασίες που θέλουν να δρομολογήσουν στη δικαιοσύνη για διαλευκανθεί η υπόθεση όσο γίνεται καλύτερα. Εδώ βλέπουμε ότι γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε μία προεκλογική περίοδο. Ήταν ξεκάθαρη η θέση του πρωθυπουργού. Είπε ότι αδικαιολόγητη ήταν η απεργία και όχι η μήνυση των συγγενών. Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι απόλυτα συμπαραστέκεται και επιδιώκει και ο ίδιος να υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη», ανέφερε αρχικά.

Για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού και την δημιουργία προανακριτικής για την υπόθεση των Τεμπών σχολίασε η κ. Ράπτη: «η υπόθεση των Τεμπών είναι στη δικαιοσύνη. Γίνεται μία μεγάλή συζήτηση για την επόμενη μέρα. Εμείς την επομένη μέρα, πρωτίστως οι πολίτες πρέπει να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα και να επιλέξουν το συμφέρον της χώρας. Επειδή γίνεται συζήτηση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού και προοδευτικές κυβερνήσεις, τώρα 4 μέρες πριν τις εκλογές και αφού κατέρρευσαν όλα τα άλλα σενάρια και δεν υπήρξαν συμπαραστάτες, καταλήξαμε κυβέρνηση ειδικού σκοπού χωρίς κανέναν σκοπό. Εμείς θέλουμε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση γιατί οι διεθνείς προκλήσεις αλλά και οι γεωπολιτικές προκλήσεις που είναι πολλές, την επόμενη μέρα η χώρα να έχει συνέχεια. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι η χώρα χρειάζεται μία αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Θα αποδοθούν ευθύνες και σε πολιτικά πρόσωπα;

«Στην υπόθεση των Τεμπών το θέμα είναι στη δικαιοσύνη. Σε ό, τι αφορά στις υποκλοπές, από τη μεριά μας κινηθήκαμε θεσμικά από την 1η στιγμή. Εμπιστευόμαστε την δικαιοσύνη. Το θέμα έχει διευθετηθεί και επανερχόμαστε 4 μέρες πριν τις εκλογές και δημιουργούμε εντυπώσεις. Οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες έγιναν, θωρακίστηκε η ΕΥΠ και μάλιστα θωρακίστηκε και θεσμικά», απάντησε η κ. Ράπτη.

Ο κ. Μπαλάφας μίλησε για τις προανακριτικές σε Τέμπη και υποκλοπές.

«Χθες ήταν ξεκάθαρη η θέση του κ. Τσίπρα, και στόχος είναι μία προοδευτική διακυβέρνηση την επόμενη μέρα. Μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών θα φέρουμε όλα τα ζητήματα στη Βουλή, μέσω προανακριτικών. Αν δεν είμαστε πλειοψηφία, δεν θα γίνει αυτό. Ο κ. Τσίπρας έβαλε θέμα με τον κ. Ντογιάκο και όχι με τη δικαιοσύνη. Κάποιος μπλοκάρει, ο κ. Ντογιάκος δεν είναι επικεφαλής;», ανέφερε με τη σειρά του.

Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στις υποκλοπές και στις μετεκλογικές συνεργασίες.

«Το θέμα των υποκλοπών το επανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στο debate. Όταν το λάθος μετατράπηκε σε σκάνδαλο. Εμείς λέμε ότι επόμενη κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα ποτού χρειάζεται. Η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, έως τώρα δεν την κάνει καλά. Η καινούρια κυβέρνηση πρέπει να βάλει όλα τα θέματα σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες και προανακριτικές διαδικασίες. Έμεινε σκοτεινό ένα θέμα που δηλητηριάζει τα κόμματα που μπορεί να κάνουν κυβέρνηση. Για τη δημοκρατία είναι το θέμα και ο Ανδρουλάκης κρατάει μία θεσμική στάση απέναντι στο θέμα, την κρίνω σωστή και πρέπει να εκτιμηθεί από τους Έλληνες πολίτες», συμπλήρωσε.

Για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε πως, «ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τον κ. Τσίπρα, το πώς ακολουθήσε αυτή τη στρατηγική. Ξεκίνησε από 4 κόμματα συνεργασίας, έγινε 3 με ανοχή και δυο κόμματα απ΄ έξω και τελικά ειδικού σκοπού την παραμονή των εκλογών, θεωρώ πως είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα που δεν βοηθάει τη χώρα. Διαφωνούμε απόλυτα σε αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς επιμένουμε στη θέση μας. στο πρόγραμμα κάποια θέματα μπορεί να είναι κοινά. Το 2015 ο κ. Τσίπρας εισηγήθηκε ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών αλλαγών και πέταξε τη χώρα στα βράχια. Ο ίδιος δεν μπορεί να εγγυηθεί μία προοδευτική κυβέρνηση».

Ο κ. Μπαλάφας σχολίασε πως, «ο κ. Τσίπρας έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, και στήριξε την κοινωνία που είχε χρεωκοπήσει. Όταν καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες να υπάρχει μία ανάπτυξη και μία ευημερία περισσότερη στους πολίτες. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται σε πολλά σημεία και θα πρέπει να δούμε ένα την επόμενη μέρα θα υπάρχει προοδευτική διακυβέρνηση ή θα συνεχίσουμε με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».


Πηγή