Την ίδια ώρα το κόμμα Κ.Ο.Τ.Ε.Σ αποφασίζει να στηρίξει το ΚΚΕ και να μην κατέβει στην αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, με τα επιτελεία των κομμάτων που στοχεύουν στο 3% να κάνουν συνεχείς υπολογισμούς.

O Ηλίας Κασιδιάρης, με ανάρτησή του στο twitter υποστηρίζει ότι θα κατέβει ως Ανεξάρτητος Υποψήφιος στην Α’ Αθηνών για να παρακάμψει το μπλόκο του Αρείου Πάγου.

«Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ‘’ΕΛΛΗΝΕΣ’’. Η δήλωση της υποψηφιότητας μου θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου».

Άδειασμα Αλιβιζάτου

Ο κύριος Αλιβιζάτος πάντως ξεκαθάρισε λίγο αργότερα τι κρύβεται πίσω από τη νέα κίνηση του Ηλία Κασιδιάρη και γιατί αυτή είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

«Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα από το περιβάλλον του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, φέρονται να έχουν μιλήσει μαζί του και να του έχουν εξηγήσει πως μετά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, είναι αδύνατον να κατέβει ως υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Το κόμμα Κ.Ο.Τ.Ε.Σ που συζητήθηκε πολύ πριν τις εκλογές αποφάσισε να μην πάρει μέρος στις επερχόμενες εκλογές».

«Καλούμε όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους διατηρώντας τις διαφορές μας σε βασικά ή επιμέρους ζητήματα να στηρίξουμε εκλογικά το ΚΚΕ που σταθερό στις αξίες και τη δράση του, αποτελεί τον γνήσιο και πραγματικό αντίπαλο της Δεξιάς και της ολιγαρχίας», ήταν η ανακοίνωση του κόμματος.

Στις 21 Μαΐου το κόμμα είχε πάρει 0,2% και συνολικά 11.517 ψήφους. Τα υψηλότερα ποσοστά του καταγράφηκαν ήταν σε Κέρκυρα, Χανιά, Β’ Πειραιά και στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας.

«Σε προσωπικό επίπεδο με την συμπόρευση με το ΚΚΕ, θέλω να τιμήσω τον πατέρα μου Βασίλη, καπετάνιο του ΕΛ.ΑΣ.».

Τρία κόμματα – μία ανάσα από τη Βουλή

Πυρετός διαβουλεύσεων και στα τρία κόμματα που βρέθηκαν μια ανάσα από το 3% στις πρόσφατες εκλογές.

Ο Δημήτρης Νατσιός θεωρεί πως δεν θα χαθούν ψήφοι που πήρε το κόμμα του, στις 21 Μαΐου κι εστιάζει σε περιφέρειες που η  «Νίκη» κατέγραψε τα χαμηλότερα ποσοστά της. Από την Κεφαλονιά και την Πρέβεζα, μέχρι το Ηράκλειο, την Ηλεία και την Λακωνία.

Άνεμος αισιοδοξίας και στην «Πλεύση Ελευθερίας». Το 1,47% και οι 82,786 ψήφοι στις εκλογές του 2019, έγιναν 2,89% και 170.287 ψήφοι. Με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να θεωρεί πως υπάρχουν περιθώρια για ακόμα υψηλότερα ποσοστά σε περιφέρειες που ο πολιτικός σχηματισμός πέρασε το φράγμα του 3%.

Στελέχη του Μέρα25 ετοιμάζονται για περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα. Το 2019 το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη μπήκε στη βουλή 3,44% αλλά στις πρόσφατες χάθηκαν 39.000 ψηφοφόροι που έριξαν το ποσοστό στο 2,63%.

Μικροί και μεγάλοι της κεντρικής πολιτικής σκηνής ετοιμάζονται πυρετωδώς, αποφασισμένοι να δώσουν τη μεγάλη μάχη με φόντο τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.


Πηγή