Ο κ. Στεφανάδης μίλησε για το debate και για την τοποθέτηση του κάθε πολιτικού αρχηγού.
«Είχε από όλα το debate ήταν χαλαρό. Υπάρχει το σύνδρομο εδώ των «χαμένων υποσχέσεων. Κόμματα της αντιπολίτευσης, αρχηγοί που άσκησαν άμεσα ή έμμεσα εξουσία, υποσχέθηκαν διάφορες αλλαγές, παρουσίασαν μία χώρα περίπου κατεστραμμένη, που κανείς αντιλαμβάνεται ότι δεν συμβαίνει αυτό. Μη ξεχνάμε τις στιγμές που υπήρξαν με το «λεφτά υπάρχουν», με τα μνημόνια που θα τα σκίσουν με έναν νόμο και ένα άρθρο ή ότι οι αγορές θα χορεύουν τον χορό του Ησαΐα. Οι υποσχέσεις είναι πολύ πρόσφατες και δεν υλοποιήθηκαν δυστυχώς. Ερχόμαστε σε ένα ακόμα κύμα υποσχέσεων, και αυτό είναι μία κριτική για τα κόμματα άσκησαν άμεσα ή έμμεσα εξουσία. Υπάρχουν και κόμματα όπως το ΚΚΕ που έχουν μία διαχρονική, κρυστάλλινη, σταθερή άποψη και πορεία», είπε αρχικά.
«Όσον αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, νομίζω μίλησε ρεαλιστικά για το μέλλον. Για να μιλήσει κάποιος θα το μέλλον, πρέπει να έχει ένα εφαλτήριο από ένα παρελθόν και παρόν. Πιστεύω ότι η ΝΔ έχει αυτό το εφαλτήριο. Μεσολάβησαν καταστροφές, σεισμοί, λοιμοί, καταποντισμοί. Εθνικά προβλήματα. Όλα αυτά επηρέασαν την υλοποίηση των υποσχέσεων αλλά σε κάθε περίπτωση ο μεγαλύτερος όγκος των υποσχέσεων υλοποιήθηκε», συνέχισε ο κ. Στεφανάδης.
Η κ. Αυγέρη τοποθετήθηκε κάνοντας ένα σχόλιο για την χθεσινή τηλεμαχία.
«Στο σπίτι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δεν μιλάνε για σκοινί γιατί αρκετά το εξευτέλισαν ως θεσμό το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τα ψέματά τους, η κυβέρνηση και ο κ. Σκέρτσος. Θεωρώ ότι και χαμένους έχει το debate και ειδήσεις. Ο χαμένος αυτού του debate είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης γιατί ακριβώς βγήκε και μία είδηση σχετικά με το θέμα των υποκλοπών. Ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά παραδέχθηκε και έκανε αναφορά σε σκάνδαλο των υποκλοπών μεταθέτοντας και αλλάζοντας στην γραμμή που ακολουθούσε τόσο καιρό, του «δεν γνώριζα» και ότι ήταν νόμιμες οι υποκλοπές. Νομίζω ότι αυτή η παραδοχή ότι είναι σκάνδαλο και την απάντηση του κ. Ανδρουλάκη για διερεύνηση ποινικών ευθυνών ανοίγει η συζήτηση. Το ερώτημα δεν είναι πολιτικό είναι και δικαστικό για να δούμε τι ακριβώς έγινε και γιατί ο κ. Μητσοτάκης παραμένει επικεφαλής της ΕΥΠ», τόνισε από την πλευρά της.
Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και για το γεγονός ότι μπορεί να θυμίζει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης η κ. Αυγέρη σχολίασε πως, «ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται με την ιδιοκτησία του προγράμματός του να το εφαρμόσει, με μία συνθήκη που μπορεί να είναι δυσκολότερη από το 2015 ακριβές επειδή οι πληγές και τα τραύματα που έχει αφήσει, σε κοινωνία, οικονομία και δημοκρατία με όρους παρακράτους η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα χρειαστεί πολύς χρόνος και πολλές συμμαχίες, και συναινέσεις για να ανακτήσει η ελληνική δημοκρατία τα χαρακτηριστικά μία σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας»,
»Το αίτημα για πολιτική αλλαγή δεν έχει χαρακτηριστικά εναλλαγής στην διακυβέρνηση αλλά τα χαρακτηριστικά μιας λαϊκής απαίτησης για την ανάκτηση του δημοκρατικού μας χαρακτήρα. Για ποιον λόγο να πάμε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους; Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει κλοτσοσκούφι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους χωρίς να γνωρίζει ποια είναι η αποστολή του. Εκτός και αν θέλει να υπαχθεί και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στη Μαξίμου ΑΕ υπό την εποπτεία του. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει συγκεκριμένο ρόλο και αποστολή».
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένο στα 5,5 δις, είναι μελετημένο και στέρεο. Θα τα βρούμε φορολογώντας τα υπερκέρδη αυτών που αισχροκέρδησαν σε βάρος των πολιτών», συμπλήρωσε.
Ο κ. Κατσιώτης έκανε ένα σχόλιο για το debate και για τη θέση του ΚΚΕ.
«Αυτό που έγινε ξεκάθαρο και στον λαό χθες, είναι αυτό που λέει το ΚΚΕ εδώ και χρόνια ότι έχουνε ένα κοινό πρόγραμμα, μία κοινή στρατηγική. Εμείς ποτέ δεν λέγαμε ότι είναι ίδιοι αλλά ότι έχουν κοινή στρατηγική. Το κοινό τους πρόγραμμα είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, τα 350 προαπαιτούμενα που θα περάσουν από την πλάτη του λαού μας, είναι οι δεσμεύσεις στα ευρωπαϊκά εξάμηνα, η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ, οι εξοπλισμοί, 700 ευρώ τον χρόνο πληρώνει ο κάθε Έλληνας πολίτης για τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και να μπορέσουν να υλοποιήσουν οι σχεδιασμοί των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Είναι οι δεσμεύσεις απέναντι στο κεφάλαιο για φθηνή εργατική δύναμη προκειμένου να γίνουν επενδύσεις στη χώρα μας. Αυτή είναι η γραμμή τους», υπογράμμισε.
Και πρόσθεσε: «Το μήνυμα του κ. Κουτσούμπα ήταν ότι θα υπάρχει οπωσδήποτε κυβέρνηση και ο λαός να δει πως θα είναι ισχυρός με ένα ισχυρό ΚΚΕ, το οποίο Θα είναι δίπλα του ανυπότακτό όπως είναι πάντα. είναι άλλο πράγμα η απλή αναλογική και άλλο πράγμα να κάνεις κυβέρνηση με κάποιους οι οποίοι υπηρετούν άλλα συμφέροντα πέρα από αυτά που εσύ ως κόμμα υπηρετείς. Εμείς λέμε ότι είμαστε ένα κόμμα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και θέλουμε να ικανοποιηθούν ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο λαός έχει μία πείρα από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που εφάρμοσε την πολιτική της Τρόικα».
Πηγή