Πολιτική θύελλα ξέσπασε μετά την αποκάλυψη του MEGA για τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για τις μετεκλογικές συνεργασίες, με πρωθυπουργό πρόσωπο που δεν θα είναι ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με φόντο τα σενάρια που ήθελαν τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να είναι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την πρόταση Ανδρουλάκη συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου μίλησαν στο MEGA.

«Προς το παρόν ας κρατήσουμε τη διαπίστωση ότι πλέον όλοι συζητούν και αντιμετωπίζουν το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ως εξίσου λογικό, θεμιτό και πιθανό με το σενάριο μιας μονοκομματικής κυβέρνησης».

Στη συνέχεια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε σε διευκρινίσεις λέγοντας ότι δεν πρέπει όποιος επισημαίνει τα αυτονόητα να αντιμετωπίζεται ως ενδιαφερόμενος.

Σε δηλώσεις για την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη προχώρησε και ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Ούτε ονοματολογίες αξίζουν αυτήν την εποχή και βεβαίως αποπροσαναταλίζουν σκοπίμως έτσι την πραγματική πολιτική συζήτηση, το δια ταύτα για το τι διακυβεύεται πραγματικά σε αυτή τη χώρα».

Συγκρούσεις για την πρόταση Ανδρουλάκη

Πυρ ομαδόν κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπολύει την ίδια ώρα από η ΝΔ στελέχη καταλογίζοντάς του παλινωδίες και θεσμική ασέβεια.

«Δεν μπορείς να λες ψηφίστε με, αλλά είναι ‘’άγνωστός χ’’ το ποιος θα είναι πρωθυπουργός εμείς επιδιώκουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Για δηλώσεις προεκλογικού χαρακτήρα εκ μέρους του Νίκου Ανδρουλάκη μιλά η Κουμουνδούρου που επιμένει ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα ανοίξει την πόρτα του διαλόγου για τις συνεργασίες.

Οποιαδήποτε ονοματολόγία σχεδόν περιφρονεί τη λαϊκή ετυμηγορία πριν καν εκφραστεί, τονίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη προσδιορίζοντας τη στρατηγική του κόμματος στο δρόμο τις εκλογές.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκαν στον ίδιο χώρο για πρώτη φορά μετά την πρόταση του προέδρου για τις συνεργασίες, στο περιθώριο εθιμοτυπικού πρωτοκόλλου στη βουλή στο πλαίσιο των εορτασμών της 25ης Μαρτίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αντάλλαξαν τυπικές ευχές.


Πηγή