«Δεν υπάρχει πρωθυπουργός, άγνωστος Χ. Αν λέγαμε το όνομα ενός υποψήφιου πρωθυπουργού, τότε θα ήταν που θα περιφρονούσαμε τη λαϊκή ετυμηγορία. (…) Να πάρω την εντολή που το Σύνταγμα μου δίνει δικαίωμα να έχω στα χέρια μου και να προτείνω για πρωθυπουργό έναν από τους πρωταγωνιστές της απαξίωσης;».

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση

Αλαζονική συμπεριφορά και πολιτικό παραλογισμό που πριμοδοτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλογίζουν στον Νίκο Ανδρουλάκη από τη ΝΔ, ενώ ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης εκτίμησε ότι η χώρα δεν είναι ακόμα έτοιμη για κυβερνήσεις συνεργασίας.

«Δεν είμαστε εκεί και για αυτόν τον λόγο χρειάζονται αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλήσουμε με πολιτική αστάθεια αυτήν την πρόοδο και εμείς, ως ΝΔ, ζητάμε μια καθαρή εντολή».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι η πρότασή του για τις συνεργασίες δεν άλλαξε από την στιγμή της εκλογής του, ενώ εξαπέλυσε διπλή επίθεση σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας τον στόχο του ΠΑΣΟΚ για κατάρρευση των συστημάτων εξουσίας τους.

«Η εγχώρια διαπλοκή βρίσκεται σε βέρτιγκο γιατί ξέρει πολύ καλά ότι ο ελληνικός λαός δείχνει μηδενική ανοχή στο σύστημα Μητσοτάκη. Με τη θεώρηση Μητσοτάκη συμφωνεί και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ω τι περίεργο. Ως εδώ λοιπόν. Ως εδώ με το σύστημα εξουσίας του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη».

Η Κουμουνδούρου τονίζει πως η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στην σταθερότητα, επιμένοντας ότι η κάλπη της απλής αναλογικής μπορεί να δώσει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας.

«Εμείς επιμένουμε σε μια προοδευτική διακυβέρνηση, προφανώς με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα», σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται στην όχθη των νικητών και το βράδυ των εκλογών θα προτείνει τον δρόμο των μεγάλων αλλαγών.


Πηγή