Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι για τη θέση του πρωθυπουργού βλέπει πολιτικό πρόσωπο που όμως δεν θα είναι ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκη ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

O Νίκος Ανδρουλάκης είτε δεν θέλει να μετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας είτε έχει ήδη αποφασίσει συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Εκτός του ότι συνιστά θεσμική ασέβεια, είναι και πολιτικά εξωφρενική. Ο κ. Ανδρουλάκης ούτε λίγο ούτε πολύ τι λέει; Ψηφίστε με και πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο άγνωστος Χ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«To θεωρώ και λίγο ψωνισμένη θέση πολιτικά. Δηλαδή βάζω τον εαυτό μου πάνω από τους Έλληνες πολίτες», σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για λυσσαλέα αντίδραση του συστήματος Μητσοτάκη.

«Προφανώς στις κυβερνήσεις συνεργασίας τόσο το πρόσωπο του Πρωθυπουργού όσο και η σύγκλιση σε προγραμματικές θέσεις, είναι θέμα συζήτησης μεταξύ των κομμάτων που προτίθενται να συμφωνήσουν», ανέφερε ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Η Πόπη Τσαπανίδου εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και τότε θα αλλάξουν οι όροι της συζήτησης για την δημιουργία προοδευτικού μετώπου.

«Nα αλλάξει πρόσωπο και να είναι άλλος πρωθυπουργός; Ε όχι βέβαια. Αλλά όταν θα γίνουν οι εκλογές και ο ελληνικός λαός θα έχει αποφασίσει ποιος θέλει να τον κυβερνήσει, θα έχει δώσει τις εντολές του, εκεί θα αλλάξει και η κουβέντα», δήλωσε στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εσωκομματικό μέτωπο

Φωτιές άναψαν όμως και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς έμμεση απάντηση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο άλλοτε συνυποψήφιός του για την ηγεσία του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος καλώντας τον ουσιαστικά να ανοίξει τα χαρτια του για το όνομα.

«Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα πρέπει να προτείνουμε και πρόσωπα. Εκτιμώ λοιπόν ότι είναι στη διακριτική του ευχέρεια και νομίζω θα το κάνει ότι προ των εκλογών θα πει και ποιον βλέπει», ανέφερε.

Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε ισχυρή εντολή προκειμένου -όπως είπε- την πρώτη Κυριακή και μόνο να εξαντλήσει τα περιθώρια της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

«Η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία-κλειδί για να πετύχουμε όσα λέω. Λέει Τσιπρας και μητσοτάκης: Είναι εγωιστής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λέει “ούτε ο ένας ούτε ο άλλος” αλλά δεν είναι εγωιστές αυτοί που λένε “ή εγώ ή αυτός”;», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Στην ουσία δεν θέλει διότι θεωρούν τα μικρά κόμματα ότι η συμμετοχή τους στην κυβέρνηση σημαίνει αφανισμό», ανέφερε στο MEGA ο βουλευτής ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης.

«Επιβεβαιώνονται οι διεργασίες και τ’ αλισβερίσια που συντελούνται για την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο “μπαλαντέρ”», δήλωσε το ΚΚΕ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε ωστόσο κατηγορηματικός ως προς το πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας πως αποκλείει συνεργασία με πρόσωπα που έπαιξαν με τη δραχμή.


Πηγή