Στο πλαίσιο της αστικής εξάπλωσης της Αθήνας, δύο περιοχές έχουν τραβήξει σημαντικά την  προσοχή σε πολλούς ξένους και Έλληνες επενδυτές, οι πωλήσεις κατοικιών στο Ελληνικό ή οι πωλήσεις κατοικιών στο Μαρούσι https://metone.gr/property_location/marousi/. Το μεγάλο φάσμα των ακινήτων στις περιοχές αυτές, προσφέρει μια πλούσια γκάμα ευκαιριών για ξένους επενδυτές. Το Ελληνικό υπόσχεται ένα μείγμα παραθαλάσσιας πολυτέλειας και μελλοντικής αστικής ανάπτυξης, καθιστώντας πόλο έλξης για όσους αναζητούν χλιδή και μακροπρόθεσμη εκτίμηση. Το Μαρούσι, με το πολυσύχναστο επιχειρηματικό του περιβάλλον και τις αστικές ανέσεις, απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα σύγχρονο τρόπο ζωής, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των κατοίκων της αστικής πολυκοσμίας. 

Το Ελληνικό βρίσκεται κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας και προσφέρει εκπληκτική θέα στο Σαρωνικό. Για τους επενδυτές, ειδικά εκείνους που έρχονται από μεσογειακές χώρες ή από περιοχές χωρίς εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα, η κατοχή ενός σπιτιού σε αυτόν τον παράδεισο είναι κάτι δελεαστικό. Γι’ αυτό το ενδιαφέρον έχει παίξει μεγάλο ρόλο και το φιλόδοξο έργο αστικής ανάπλασης στην περιοχή που στοχεύει να μετατρέψει τον παλιό χώρο του Ελληνικού σε ένα ολοκληρωμένο αστικό παράδεισο με πάρκα, πολυτελείς κατοικίες, εμπορικές ζώνες και πολιτιστικούς χώρους. Η κλίμακα και το όραμα αυτού του έργου έχει δημιουργήσει παγκόσμιο ενδιαφέρον ανεβάζοντας τις τιμές στις πωλήσεις κατοικιών στο Ελληνικό, με τους ξένους να θέλουν να επενδύσουν μεγάλα ποσά, ατενίζοντας το πολλά υποσχόμενο μέλλον της περιοχής. Επιπλέον, ο τουριστικός τομέας ακμάζει όλο και περισσότερο και το Ελληνικό δεδομένης της θέσης και των δυνατοτήτων του, θεωρείται ένα από τα hotspot για ενοικιάσεις σπιτιών σε περίοδο διακοπών. Από την άλλη, υπάρχει και ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Golden Visa, για πολίτες εκτός ΕΕ που επενδύουν σε ακίνητα. Πολλοί ξένοι επενδυτές αξιοποιούν αυτή την ευκαιρία για διπλά οφέλη, όπως η αγορά ενός πολυτελούς ακινήτου και η ελεύθερη διέλευση στην Ευρώπη.

Το Μαρούσι αποτελεί μια από τις κύριες επιχειρηματικές περιοχές της Αθήνας. Για ξένους επιχειρηματίες ή εταιρείες, η αγορά σπιτιού στο Μαρούσι αποτελεί μία αρκετά μεγάλη στρατηγική επιχειρηματική απόφαση όσο και επιλογή τρόπου ζωής. Το να είσαι στην καρδιά της επιχειρηματικής δραστηριότητας μπορεί να προσφέρει απαράμιλλα πλεονεκτήματα δικτύωσης και εξέλιξης. Το Μαρούσι διαθέτει μια σειρά από ακίνητα, σε μοντέρνα διαμερίσματα έως και παραδοσιακές κατοικίες. Αυτή η ποικιλία μπορεί να καλύψει διαφορετικά γούστα και προϋπολογισμούς, καθιστώντας το μια ευέλικτη επιλογή για ξένους επενδυτές με διαφορετικές προτιμήσεις και οικονομικές δυνατότητες.

Η υποδομή σπιτιών στο Μαρούσι είναι ιδιαίτερη. Με αρκετά εμπορικά κέντρα, χώρους αναψυχής και εξαιρετικές συγκοινωνιακές διασυνδέσεις, ενσωματώνει μία αστική άνεση σε μια αρκετά ήρεμη και ήσυχη περιοχή. Για τους ξένους επενδυτές, ειδικά αυτούς που είναι συνηθισμένοι σε ένα ευδιάκριτο τρόπο ζωής, το Μαρούσι φαντάζει  ένα οικείο και άνετο περιβάλλον.

Πολλοί είναι και αυτοί που αναζητούν πωλήσεις κατοικιών στο Χαλάνδρι https://metone.gr/property_location/chalandri/ , καθώς είναι μια περιοχή που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Μαρούσι και έχει έναν σταθμό μετρό που ανεβάζει αυτομάτως την αξία της περιοχής.

Δεδομένης της σταθερής ζήτησης κατοικιών στο Μαρούσι λόγω της ιδιότητάς του ως επιχειρηματικού κόμβου, οι αποδόσεις ενοικίασης είναι ελπιδοφόρες. Οι ξένοι επενδυτές μπορούν να επωφεληθούν από το σταθερό παθητικό εισόδημα, δεδομένης της συνεχόμενης εισροής επαγγελματιών και επιχειρήσεων στην περιοχή.

Τέλος, η επένδυση στο Μαρούσι εκλαμβάνεται ως πιο άμεση και σταθερή, ενώ στο Ελληνικό κανείς μπορεί να ελπίζει σε ένα μείγμα άμεσης πολυτέλειας και μακροπρόθεσμων δυνατοτήτων.