Ακόμα και αν ακολουθείτε ευλαβικά όλους τους κανόνες περιποίησης και φροντίδας για να διατηρείται την επιδερμίδα σας λαμπερή και ενυδατωμένη, κάποια στιγμή μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με σπυράκια, κοκκινίλες, κνησμό και άλλα συμπτώματα που έρχονται από το πουθενά και αλλάζουν την όψη μας κυριολεκτικά σε μία νύχτα.

Σε αυτήν την περίπτωση, εκτός από την ψυχραιμία σας, είναι σημαντικό να αποφύγετε τις ακόλουθες δύο κινήσεις για να μην χειροτερέψει:

#1 Μην ακουμπάτε την επιδερμίδα σας

Σίγουρα, μην προσπαθήσετε να «σπάσετε» τα σπυράκια σας γιατί έτσι υπάρχει πιθανότητα να σημαδέψετε το δέρμα σας, με τρόπο που μπορεί να αφήσει σημάδια για μήνες, αν όχι χρόνια, σύμφωνα με τους skincare experts.

Επίσης όταν αγγίζουμε το πρόσωπό μας μεταφέρουμε έλαια και ρύπους από το ένα μέρος στο άλλο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και με τη σειρά του, σε ξέσπασμα ακμής.

#2 Αποφύγετε τις τροφές που «πυροδοτούν» την ακμή

Όταν αντιμετωπίζετε «ξεσπάσματα» ίσως να θέλετε να αποφύγετε για λίγο τις τροφές που είναι γνωστό ότι μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα, όπως τα γαλακτοκομικά και η πρωτεΐνη ορού γάλακτος.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD), οι μελέτες δείχνουν μια συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης γάλακτος αγελάδας και των ακμής. Ο ορός γάλακτος και η καζεΐνη είναι οι πρωτεΐνες του γάλακτος που διεγείρουν την ανάπτυξη τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο.

Μέσα σε αυτή την πρωτεΐνη, απελευθερώνεται μια ορμόνη που ονομάζεται IGF-1, η οποία είναι γνωστό ότι μπορεί να πυροδοτήσει τα ξεσπάσματα.

vita.gr


Πηγή