Νέα έρευνα της Focus Bari αποκαλύπτει πως πάνω 1 στους δύο Έλληνες τρώνε συστηματικά έξω ενώ πολλοί αγοράζουν συχνά έτοιμο φαγητό σε πακέτο ή παραγγέλνουν φαγητό απ’ έξω. Επίσης στην ίδια έρευνα επισημαίνονται τα εξής:

  • Ένας στους δύο νέους επισκέπτονται συστηματικά εστιατόρια fast-food.
  • Η πλειονότητα των Ελλήνων αγαπούν να μαγειρεύουν και να πειραματίζονται με νέες συνταγές, ενώ αναγνωρίζουν τη σημαντικότητα του φαγητού με παραδοσιακό τρόπο και όλη την οικογένεια
  • Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες κρατούν προσεκτική στάση απέναντι στα κατεψυγμένα τρόφιμα, αποφεύγει συνειδητά τα μεταλλαγμένα/ γενετικά τροποποιημένα δηλώνουν επιφυλακτικοί ως προς τα συμπληρώματα διατροφής και εκφράζουν τάση για μια διατροφή με μειωμένη κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών.

Τι άλλο δείχνει η έρευνα

Ένας στους τρεις Έλληνες, και πάνω από ένας στους δύο της Gen Z τρώνε συστηματικά σε εστιατόρια:

Η αναλογία των Ελλήνων που «υποκύπτουν» σε «νόστιμα-βλαβερά» τρόφιμα ξεπερνά εκείνη που δηλώνει προτίμηση σε πιο υγιεινές επιλογές

Περισσότεροι από ένας στους δύο Έλληνες είναι επιφυλακτικοί απέναντι στα συμπληρώματα, καθώς δεν υποκαθιστούν μια σωστή διατροφή και χρειάζονται οδηγίες γιατρού

 

 

Οι Έλληνες αγαπούν να βγαίνουν έξω για φαγητό : ειδικά οι νέοι, αλλά και οι μεγαλύτεροι σε σημαντική αναλογία τρώνε έξω σε εστιατόρια συστηματικά/πολύ συχνά!

 

 

Εκτός από το φαγητό έξω, τρεις στους πέντε Έλληνες αγοράζουν συχνά φαγητό σε πακέτο, και η αναλογία αυτή είναι μεγαλύτερη στις νεαρές και μεσαίες ηλικίες

 

 

Παράλληλα, παρά τις συχνές εξόδους για φαγητό, οι Έλληνες αγαπούν την μαγειρική, τον πειραματισμό με νέες συνταγές και τα γεύματα με όλη την οικογένεια στο σπίτι…

 

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ

 

 

 

 


enikonomia.gr