Ένας επιτυχημένος άνθρωπος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και πλούσιος.  Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των πλούσιων ανθρώπων;

Μια μελέτη σύγκρινε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας 130 εκατομμυριούχων με αυτά απλών καθημερινών ατόμων. Το αποτέλεσμα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πλούσιοι άνθρωποι τείνουν να είναι:

Πιο εξωστρεφείς: Και έχει νόημα. Κανείς δεν μπορεί να πετύχει μόνος του. Χρειάζεται η ικανότητα της συναναστροφής με ανθρώπους από τους οποίους μπορεί να εμπνευστεί και να βοηθηθεί.

Περισσότερο ευσυνείδητοι: Και αυτό έχει νόημα. Ένας ευσυνείδητος άνθρωπος παίρνει έξυπνες αποφάσεις, εστιάζει σε μακροπρόθεσμους στόχους και δίνει πάντα το καλό παράδειγμα.

Συναισθηματικά σταθεροί: Η συναισθηματική σταθερότητα κατά τη λήψη αποφάσεων είναι αυτή που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Λιγότερο νευρωτικοί: Όταν κάποιος είναι κουρασμένος, ανήσυχος ή φοβισμένος, είναι δύσκολο να φτάσει στην επιτυχία.

Περισσότερο εγωκεντρικοί: Αυτό ίσως δεν ακούγεται πολύ καλό. Αλλά και πάλι, ο Adam Grant λέει ότι οι ταπεινοί ναρκιστές έχουν πολύ μεγάλες προσδοκίες για επιτυχία … καταλαβαίνουν ωστόσο ότι τα μεγάλα επιτεύγματα είναι σχεδόν πάντα αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας.

Και το πιο σημαντικό σημείο: Ποτέ δεν θα πλουτίσει κάποιος δουλεύοντας για κάποιον άλλο. Ούτε πρόκειται να δει τις καταθέσεις του να αυξάνονται έχοντας την ασφάλεια μιας 8ωρης εργασίας.

Συμπέρασμα: Αν θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητες να γίνετε πλούσιοι,  ξεκινήστε τη δική σας επιχείρηση.

govastileto.gr

Πηγή