Η περιπέτεια των ανήλικων αδερφών Ειρήνης Σ., 14 ετών και Άννας Σ. 11 ετών, που είχαν εξαφανιστεί από τις 25 Ιουνίου από την περιοχή της πλατείας Αττικής έληξε χθες βράδυ, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών τους ανθρώπων που τις αναζητούσαν. Οι ανήλικες βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Καταλυτικό ρόλο στην εύρεση των ανηλίκων έπαιξε η μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών καθώς και η πληθώρα τηλεφωνημάτων από ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι θέλησαν να βοηθήσουν στην αναζήτηση των ανηλίκων, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εξαφάνιση και τον εντοπισμό των δύο κοριτσιών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται. To ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ θα βρίσκεται κοντά στην Ειρήνη, την Άννα και την οικογένειά τους για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

newsbeast.gr