Όμως, η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο θυμίζει την λατινική διατύπωση του νομικού αξιώματος: dura lex, sed lex. Στο πιο… σύγχρονο: σκληρή τεχνολογία, αλλά τεχνολογία.
Το παιχνίδι τελείωσε 1-0, με μια οριακή νίκη της απίθανης Σλοβακίας και οι θεατές του αγώνα πανηγύρισαν, πέντε φορές! Επειδή λογάριαζαν χωρίς τον… Var-οδόχο!
Ένα γκολ μπήκε και έκρινε το παιχνίδι. Δύο (του Λουκάκου) μπήκαν, πανηγυρίστηκαν και δεν μέτρησαν. Προσθέστε τους πανηγυρισμούς των Σλοβάκων μετά την ετυμηγορία του VAR και η… πεντάδα είναι μπροστά σας.
Θυμίζω ότι και στα δύο fake γκολ των Βέλγων ο διαιτητής και οι βοηθοί του έφυγαν προς την σέντρα, πριν έρθει η αόρατη δύναμη που έχει αλλάξει το άθλημα, ώστε να αποκατασταθεί η “νομιμότητα” στον αγώνα.
Ημιαυτόματο οφσάιντ στην πρώτη περίπτωση, αισθητήρας της μπάλας στη δεύτερη. Πήραν τις αποφάσεις, αφήνοντας στην γωνία απλό θεατή και εντολοδόχο τον ανθρώπινο παράγοντα. Στο Euro2024 η αναβάθμιση του VAR είναι γεγονός. Και είναι επίσης αλήθεια πως αποδίδει δικαιοσύνη στο μέγιστο βαθμό.
Τα γκολ του Βελγίου μπλέχτηκαν με αντικανονικές ενέργειες και σωστά ακυρώθηκαν. Ωστόσο, φοβάμαι (ή μήπως όχι;) πως δεν αργεί η μέρα που οι αγώνες θα γίνονται χωρίς διαιτητές. Το τρομακτικό είναι να φτάσουμε στο σημείο να παίζονται χωρίς ποδοσφαιριστές, με καρδιά και συναισθήματα. Άλλωστε η σύνδεση της τεχνολογίας με τα ρομπότ είναι δεδομένη…
ertsports.gr