Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει το πρόβλημα της ακρίβειας και γι’ αυτό κάνει παρεμβάσεις με ελέγχους και με υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων. «Η ακρίβεια δεν καταπολεμάται από την μία μέρα στην άλλη», επεσήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και την ίδια ώρα τόνισε ότι «η κυβέρνηση με μέτρα, όπως είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η μείωση των φορολογικών συντελεστών προσπαθεί να αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα, προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις από την ακρίβεια».

«Είμαστε το πρώτο κόμμα που προσήλθε στο δημόσιο διάλογο ενόψει των ευρωεκλογών με προτάσεις. Ανοίξαμε την αυλαία των ευρωπαϊκών εκλογών με το πρόγραμμά μας για την οικονομία, την ενέργεια και το κόστος ζωής», υπογράμμισε ο Νικόλαος Φραντούρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ειδικά για την ακρίβεια ανέφερε ότι η αντιμετώπισή της αποτελεί «μια ολιγωρία της κυβέρνησης 4 ετών» εξηγώντας ότι η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ είναι το άθροισμα δύο παραγόντων, το ενεργειακό κόστος και η καρτελοποίηση της αγοράς.

Το μέλος της Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ Βάσια Αναστασίου τόνισε «όλοι οργανισμοί που μετρούν τις τιμές μιλούν για την Ελλάδα ότι είναι μία από τις πιο ακριβές χώρες παγκοσμίως και την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στις χαμηλότερες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Αυτό που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ μέχρι τις κάλπες είναι να πείσει τον κόσμο ότι υπάρχει προοδευτική επιλογή», επεσήμανε η κα Αναστασίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης παίζει χωρίς αντίπαλο, γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συναινούν σε κεντρικά ζητήματα»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Νέας Αριστεράς» στο πρόβλημα της ακρίβειας ανέφερε «με βάση τους ευρωπαϊκού αριθμούς ο πραγματικός μισθός, όχι η ονομαστική αύξηση, έχε μειωθεί 9%». Και πρόσθεσε «έχουμε μια κυβέρνηση η οποία με την πολιτική στην στέγαση, στην υγεία, στα τρόφιμα έχει φέρει εδώ την κατάσταση». Παράλληλα, τόνισε «ο κ. Μητσοτάκης παίζει χωρίς αντίπαλο, γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συναινούν σε μία σειρά από κεντρικά ζητήματα».

Για τον κ. Κοντοζαμάνη η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα από την πρόταση δυσπιστίας στην Βουλή έδωσε σαφείς εξηγήσεις για το ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των πολιτών σχολίασε: «Η ΝΔ από τον προγραμματικό της λόγο δίνει μεγάλη έμφαση σε αυτόν τον τομέα».

«Η ΝΔ ήρθε στην εξουσία και επανεξελέγη πανηγυρικά λέγοντας ασφάλεια, ακρίβεια και οικονομία. Σε όλους τους δείκτες τα έχει πάει χάλια, στην ασφάλεια έχει αυγατίσει η εγκληματικότητα σε όλες τις μορφές, στην ακρίβεια διαιωνίζεται το κακό», υπογράμμισε ο κ. Φαραντούρης.

«Αν το ΠΑΣΟΚ είναι στην 3η θέση θα κινηθούν εσωκομματικές διαδικασίες»

Στην ερώτηση αν η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές θα δρομολογήσει και εξελίξεις στα εσωτερικά του κόμματος η κα Αναστασίου απάντησε «θα κινηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες, θα συνεδριάσουν τα όργανα – όπως κάθε φορά- και θα δούμε τι θα κάνουμε».

«Τέτοια έξαρση (στα φαινόμενα) βίας δεν έχουμε ξαναδεί. Στην ανατολική Αττική το 2019 είχαμε δυόμιση χιλιάδες αστυνομικούς, σήμερα έχουμε 500», σχολίασε η Βάσια Αναστασίου.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στο ζήτημα της εγκληματικότητας παρέθεσε: «150% πάνω είναι τα θύματα της έμφυλης βίας, με βάσει τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, από το 2019 -2022. 80 γυναίκες δολοφονημένες τα τελευταία 4 χρόνια».


Πηγή