Νέα Δημοκρατία

Η υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας, Φρέντι Μπελέρη, με τη ΝΔ, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις αλβανικές φυλακές, «κλείδωσε» με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το περασμένο Σάββατο ο Μάκης Βορίδης και ο Παύλος Μαρινάκης είχαν συνάντηση με τον γιο του Πέτρο, ο οποίος τους διαμήνυσε ότι ο πατέρας του θα κατέβει στις ευρωεκλογές μόνο με τη ΝΔ, καθώς είχε προσεγγίσεις και από άλλα κόμματα.

Σημειώνεται πως η επιλογή του έγινε προσωπικά από τον πρωθυπουργό, παρά τις αντιρρήσεις που υπήρχαν από διπλωμάτες του ΥΠΕΞ.

Στα ονόματα του γαλάζιου ψηφοδελτίου που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις ευρωεκλογές, ξεχωρίζουν επίσης της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας του MEGA, Ελεονώρας Μελέτη, και του πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή.

ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότεροι από 63.000 μέλη και φίλοι το ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ηλεκτρονικά για να διαμορφώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσο μαζική συμμετοχή, αλλά την ευχόμουν. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ για να αλλάξουμε μαζί το αύριο», δήλώσε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Στην Αττική ήρθαν πρώτοι ο δικηγόρος Νίκος Φαραντούρης, ο καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς και η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου και στην Κεντρική Μακεδονία δύο γυναίκες δημοσιογράφοι, η πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη και η Δώρα Τσαμπάζη.

ΠΑΣΟΚ

Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση μετά τις ευρωεκλογές και προοδευτική κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Στις 9 Ιουνίου δεν κρίνεται η σταθερότητα, κρίνεται η ανάγκη να μη δώσει ξανά ο λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας. Ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, φραγμός στην αλαζονεία, την ατιμωρησία, την διαφθορά».

ΚΚΕ

Το ευρωψηφοδέλτιό του ανακοίνωσε και το ΚΚΕ, που περιλαμβάνει τα ονόματα της πρώην ευρωβουλευτή Κωνσταντίνας Κούνεβα, της Έρης Ρίτσου, συγγραφέως και κόρης του Γιάννη Ρίτσου, και της ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου.

«Πραγματική και ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος του λαού υπάρχει και βρίσκεται στην πολιτική και το ανατρεπτικό πρόγραμμα του ΚΚΕ», ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νέα Αριστερά

18 νέες υποψηφιότητες ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά και μεταξύ των υποψηφίων είναι οι πρώην υπουργοί Νίκος Φίλης και Γιώργος Σταθάκης και η ιστορικός Μαρία Γιαννακάκη.


Πηγή