Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές.

«Το στοίχημα είναι να υπηρετήσουμε τα εθνικά μας θέματα με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και το προηγούμενο διάστημα διότι και στο ευρωκοινοβούλιο πρέπει να δημιουργήσεις προσωπικές σχέσεις για να μπορείς να διαδραματίσεις κάποιους ρόλους. Δεν είναι εύκολο να σε εμπιστευτούν οι συνάδελφοι σου από 27 χώρες για να τους εκπροσωπείς και αυτούς», είπε αρχικά.

Για τον Φρέντι Μπελέρη και το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συμπλήρωσε ο κ. Κεφαλογιάννης: «είναι μια σημαντική υποψηφιότητα. Το θέμα του Φρέντι Μπελέρη είναι Ευρω-Αλβανικό. Καταφέραμε να υποσημειώσουμε πως εάν η Αλβανία θέλει να είναι μέλος της ΕΕ θα πρέπει να προστατεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, και πρέπει να τύχει δίκαιης δίκης ο Φρέντι Μπελέρης. Το ίδιο κάναμε και με την Τουρκία με το τουρκολιβυκό μνημόνιο και είναι ένα θέμα που επαναλαμβάνεται σε όλες τις επιτροπές. Και καταφέραμε να ονομαστεί ψευτο – τουρκολιβυκό μνημόνιο και να σέβεται η Τουρκίας τις διεθνείς συνθήκες και το δίκαιο της θάλασσας. Το σύστημα είναι δημοκρατικό, χρειάζεται να εκφραστών όλες οι κοινωνικές ομάδες και περιφέρειες της ώρας».

Ο κ. Αθανασίου τόνισε για την υποψηφιότητά του πως, «αυτό που θεωρώ πολύ σημαντικό σε αυτήν εκλογική διαδικασία είναι η άνοδο της ακροδεξιάς. Είναι ένα καθοριστικό σημείο που η Ευρώπη πρέπει να δει πού θα κινηθεί. Πρέπει να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που μας έχει οδηγήσει στην άνοδο της ακροδεξιάς. Οτιδήποτε αφορά στην ελληνική κοινωνία, οφείλεις να το υποστηρίξεις στην ΕΕ για να υπάρχει μια βοήθεια. Προσπαθώ να διαχωρίζω στο μυαλό μου τα ευρωπαϊκά από τα εθνικά θέματα».

Ο κ. Παπανδρέου μ την σειρά του υπογράμμισε πως, «ελπίζω η πρόταση του κ Μπελέρη να μην είναι ψηφοθηρική αλλά πολιτική. Δεν θέλω να μπλέκω τα εθνικά θέματα με τα ευρωπαϊκά. Αναφορικά με το κράτος δικαίου, 3 ήταν θέματα που καταψηφίσαμε στην Ευρώπη: ψήφισα εναντίον του κράτους της ΝΔ και όχι της Ελλάδας, τις Ανεξάρτητες Αρχές και οι παρακολουθήσει και η διαχείριση των Τεμπών. Έρχεται ένα τέταρτο θέμα που είναι το ταμείο Ανάκαμψης που χρήματα διαχειρίστηκαν με αδιαφάνεια. Η Ευρώπη πρέπει να βοηθάει την Ελλάδα».

Και συνέχισε ο κ. Παπανδρέου: «επιμένουμε σε μια σοβαρή αντιπολίτευση. Ίσως ο κόσμος θέλει ένα άλλο είδος αντιπολίτευσης, ίσως το lifestyle περνάει πιο καλά. Είναι μία χαρά και οι δημοσιογράφοι και ο ηθοποιοί και όλοι θα κριθούμε στην ευρωβουλή. Η σοβαρή αντιπολίτευση θέλει ακόμη δουλειά. Στις ευρωεκλογές πιστεύουμε να είμαστε 2ο κόμμα στις ευρωεκλογές και οιονεί κυβέρνηση στο μέλλον. Ως ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε τους νέους σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε ένα δημογραφικό που στέκεται σε ένα παρελθόν και δεν ελκύει τον νέο».

Η κ. Γεράκη από το ΚΚΕ είπε: «το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ περιλαμβάνει ανθρώπους που έχουν συμμετάσχει σε αγώνες το προηγούμενο διάστημα και υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα. Ως δικηγόρος έχω στο ΚΚΕ το ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων. Έχουμε αναπτύξει δράσεις στους πλειστηριασμούς και τα εργατικά δικαιώματα. Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί με σταθερότητα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κακοποιητικές συμπεριφορές. Και φυσικά να συζητήσουμε και την αίτια αυτών των φαινομένων».


Πηγή