Η υποψηφιότητα Φρέντυ Μπελέρη με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση να χρεώνει στην κυβέρνηση εργαλειοποίηση των εθνικών θεμάτων.

Ευρωπαϊκή υπόθεση η καταπάτηση των δικαιωμάτων του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας απαντά η κυβέρνηση.

«Όλοι αυτοί οι οποίοι δήθεν κόπτονται για το κράτος δικαίου αλλά κατάπιναν αμάσητους αυτούς που απειλούσαν δημοσιογράφους, αυτούς που έχουν καταδικαστεί με 13-0 από τη Δικαιοσύνη, ενοχλούνται που θέλει ένας άνθρωπος να είναι υποψήφιος με το κόμμα στο οποίο ανήκει όλα του τα χρόνια για να στείλει το μήνυμα σε όλη τη Ευρώπη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Η αντιπολίτευση εγείρει ζήτημα με την υποψηφιότητα Μπελέρη εξαιτίας του ακροδεξιού παρελθόντος του όπως σημειώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς.

Ο Νικόλας Φαραντούρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε:

«Αυτά είναι τερτίπια προς άγραν ψήφων, συσπείρωσης, μπαίνει ο αδερφός βγαίνει ο αδερφός, μπαίνει ο Κουμπάρος βγαίνει ο κουμπάρος από το Μέγαρο Μαξίμου. Πως ενισχύεται η υπόθεση των περιουσιών της μειονότητας στη Χειμάρρα; Πώς;».

Ο Νίκος Παπανδρέου, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ είπε:

«Ελπίζω να μην είναι ψηφοθηρική η πρόταση και να είναι πολιτική γιατί ξέρω ότι θα πάρει ψήφο από ένα κομμάτι της δεξιάς που ίσως δεν το είχε χωρίς τον Μπελέρη».

Ενώ, ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος της «Ελληνικής Λύσης» ανέφερε: «Η ΝΔ είναι το κόμμα των πατριδοκάπηλων. Η επιλογή Μπελέρη έγινε μετά το «ναι» του κου. Μητσοτάκη για την Μεγάλη Αλβανία στο Συμβούλιο της Ευρώπης».

Ο Νίκος Φίλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Νέας Αριστεράς» σχολίασε: «Πρόκειται για κοντόφθαλμη τυχοδιωκτική επιλογή. Για έναν ακόμη σφιχτό εναγκαλισμό της ΝΔ με την Ακροδεξιά».

Με τον γιο του φυλακισμένου δημάρχου Χεμάρρας συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαιρετίζοντας την υποψηφιότητά του.

«Άκουσα με χαρά την επιλογή του να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή. Δεν το βλέπω μέσα σε στενά εθνικά όρια, αλλά στο πνεύμα της δύναμης της ελευθερίας, που όλοι την επιθυμούμε και όλοι πρέπει να προσπαθούμε οπουδήποτε αυτή διεκδικείται».

Μήνυμα Κασσελάκη για επικράτηση προοδευτικών δυνάμεων

Στις ΗΠΑ ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τις επαφές του με την ομογένεια, μέλη του Κογκρέσου και πολιτικούς παράγοντες στέλνοντας μήνυμα για επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην ακροδεξιά.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό και το Δημοκρατικό κόμμα στην Αμερική να έχει μια επαφή με το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη, το ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορέσουμε να δώσουμε ένα διαφορετικό σχέδιο διακυβέρνησης να αντιταχθεί την άνοδο της ακροδεξιάς».

Ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και σε δήλωσή του επικαλέστηκε τη βάπτισή του από τον Άγιο Τσαλίκη της Μονής οσίου Δαυίδ κατά την οποία όπως είπε σχηματίστηκε από το λάδι ένας σταυρός στο νερό της κολυμπήθρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος».

Ο Παύλος Μαρινάκης, κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Εμείς δεν έχουμε ένα να πούμε τέτοιες ιστορίες. Ούτε ότι είχαμε σταυρούς όταν εννοηθήκαμε ούτε ότι περπατήσαμε στη θάλασσα ούτε δίνουμε επιστολές του Ιησού. Εμείς αντί για σταυρούς μεγάλους υποκριτικούς θα πάρουμε το πρόγραμμά μας».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Ξέρετε πολύ καλά ότι ακόμα και στις εκμυστηρεύσεις μου, στις αφηγήσεις μου, στις προσωπικές στιγμές που συνθέτουν τη ζωή μου, είμαι ο εαυτός μου. Ξέρετε πια την καρδιά μου.
Λοιπόν, σας έχω νέα.
Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ».

Ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΚΕ σχολίασε: «Έγινε θαύμα και ότι αυτό λίγο πολύ είναι απεσταλμένος του Θεού. Από τη μια έχουμε επιστολές Ιησού από την άλλη το θαύμα κολυμβήθρας έλεος υπάρχουν και όρια ο κόσμος να κρίνει».

Την Παρασκευή Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης θα ανακοινώσουν τις 5 και 8 θέσεις αντίστοιχα που απομένουν για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.


Πηγή