Την αγωνία πολλών ανθρώπων για το οικονομικό τους μέλλον εν μέσω κρίσης φαίνεται ότι εκμεταλλευόταν 43χρονος, που με «δέλεαρ» την υπόσχεση για εύκολο χρήμα από τη συμμετοχή σε κερδοφόρα επενδυτικά προγράμματα, κατηγορείται ότι εξαπάτησε ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους φαίνεται ότι απέσπασε πάνω από 60.000 ευρώ.

Όπως αποκάλυψε η έρευνα του τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 43χρονος παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος ομίλου εταιρειών, μέσω της οποίας έπειθε τα υποψήφια θύματα να επενδύσουν σε επικερδή επενδυτικά πακέτα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις απάτης, κατά τις οποίες αποκόμισε το συνολικό ποσό των 65.500 ευρώ. Μάλιστα, σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις κατηγορείται ως συνεργός του ο 42χρονος πρόεδρος του συγκεκριμένου ομίλου.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα από τις ανακριτικές Αρχές, με τα οποία και συνελήφθησαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος είχε συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες στη Βέροια καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 18 μηνών για τα αδικήματα της απάτης και τις παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων. Αφέθηκε ελεύθερος, όμως από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις απάτης.

newsbeast.gr