θα παρέχονται με τηλεδιάσκεψη υπηρεσίες για τις οποίες δεν υπάρχουν αυτοματοποιημένα συστήματα.

Τη δυνατότητα το κοινό να συναλλάσσεται μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις σε ψηφιακό συνέδριο σχετικά το Ψηφιακό Κράτος μετά την COVID-19.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός, στο νέο νομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται ότι για μία σειρά υπηρεσιών που εκτελούνται στα ΚΕΠ και για τις οποίες δεν υπάρχουν αυτοματοποιημένα συστήματα και δεν μπορεί ο πολίτης να έχει πρόσβαση με το username και το password του και να πάρει την πληροφορία που θέλει, θα υπάρξει η δυνατότητα να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Θα μπορεί ο πολίτης να κάνει τηλεδιάσκεψη με τα ΚΕΠ και να μπορέσει να σηκώσει την ταυτότητά του, να τη δείξει και να ζητήσει κάποιο συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο θα του έρθει είτε με φυσικό τρόπο στο σπίτι είτε στην ηλεκτρονική του θυρίδα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα ηλεκτρονικής υπηρεσίας αλλά είναι και πολλά άλλα μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί και η απλοποίηση εκατοντάδων άλλων μικρών διαδικασιών, οι οποίες αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούν τους πολίτες, κάτι που μπορεί να επιλυθεί με απλές λύσεις πληροφορικής, όπως είπε. «Εχουμε στόχο να επιλύουμε πάνω από ένα τέτοιο πρόβλημα την εβδομάδα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Μίλησε ακόμα και για τα επόμενα βήματα του υπουργείου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θα έρθει με νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, στη Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού που αποτελεί την κυβερνητική στρατηγική για αυτόν τον τομέα και αναμένεται να ανακοινωθεί καθώς και στη δημοπρασία για το 5G που αναμένεται να γίνει περί το τέλος του έτους.

kathimerini.gr