Υλικά για 6 μερίδες
300 γρ. κουβερτούρα μπίτερ
150 γρ. νερό
Εκτέλεση
Βάλτε την σοκολάτα και το νερό σε ένα μπολ. Στερεώστε το μπολ πάνω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσέξτε να μην ακουμπάει το μπολ στο νερό. Ανακατεύετε συνεχώς με ένα κουτάλι, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αναμειχθεί με το νερό. Χωρίς να βράσει το μείγμα, μεταφέρετέ το και στερεώστε το σε ένα άλλο σκεύος με πολλά παγάκια και ένα ποτήρι νερό. Χτυπήστε την λιωμένη σοκολάτα με μίξερ χειρός μέχρι να αρχίσει να πήζει, το πολύ για τρία λεπτά. Μόλις πήξει, σταματήστε αμέσως το χτύπημα και αποσύρετε την μους από τα παγάκια για να μην «δέσει» υπερβολικά.
Σερβίρετε αμέσως την μους σε ποτηράκια, διότι όσο μένει σφίγγει.
Πηγή