1 κιλό χοιρινό λεπτοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 ώριμη μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά) ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι τεκίλα ή λευκό κρασί
1 κ. γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μαρινάρετε αρχικά το κρέας, βάζοντάς το σε ένα μπολ. Προσθέστε την τεκίλα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και κύμινο και αφήστε το για 1 ώρα μέσα στο ψυγείο.
Βάλτε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρέας κομμένο σε λωρίδες.
Ανακατέψτε, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέστε τις πιπεριές και την καυτερή πιπεριά, ανακατέψτε το για 3-4 λεπτά και βάλτε τη ντομάτα.
Ανακατέψτε και αφήστε για 5 λεπτά ακόμα, δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε αν χρειαστεί.
Στη συνέχεια βάλτε τα κρεμμύδια και έπειτα από 2-3 λεπτά, κατεβάστε τα από τη φωτιά.
Σερβίρετε με ρύζι ή με τορτίγιες.
Πηγή