Φακόρυζο με καραμελωμένα κρεμμύδια


Υλικά για 4 άτομα

1 κούπα φακές

1 κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδου

αλάτι

πιπέρι

3 1/2 κούπες νερό

1 κούπα ρύζι

1 κ.γλ. κύμινο

1/2 κ.γλ. κανέλα

1 φύλλο δάφνης

μαϊντανό

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

2 μέτρια κρεμμύδια

2 κ.σ. βαλσάμικο

1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

Κόβετε αρχικά τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και σοτάρετε σε σιγανή φωτιά με το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και τη ζάχαρη.

Για το φακόρυζο

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτετε τη φακή και το νερό.

Σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτετε και το ρύζι με την κανέλα, το κύμινο και τη δάφνη.

Σιγοβράζετε για άλλα 15 λεπτά.

Σερβίρετε προαιρετικά με φέτες λεμονιού και λίγο γιαούρτι.



Πηγή