Αυτή η συνταγή έχει όλα τα υλικά των γιορτών και είναι «σιγουράκι»: πάντα πετυχαίνει!

Υλικά

  • 1 πακέτο φαρφάλες
  • 6 φετούλες σολωμό καπνιστό
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλυτζάνι κατεψυγμένο αρακά
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο
  • Μισή κουταλιά βούτυρο
  • 1/3 φλυτζανιού παχιά κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε τις φαρφάλες al dente, όπως λέει το πακέτο
  • Κρατήστε ένα φλυτζάνι από τα υγρά, πριν σουρώσετε
  • Οση ώρα βράζουν οι φαρφάλες, βάλτε το βούτυρο να ζεσταθεί σε τηγάνι και ροδίστε απαλά το κρεμμύδι
  • Σβήστε το με τη βότκα και προσθέστε τον αρακά κατεψυγμένο
  • Οταν ροδίσουν καλά και μαλακώσει ο αρακάς, προσθέστε την παχιά κρέμα γάλακτος, τον σολωμό σε κομμάτια, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι
  • Αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, στο τέλος ρίξτε τριμμένη παρμεζάνα στο τηγάνι
  • Προσθέστε στο τηγάνι τις βρασμένες φαρφάλες, αναμείξτε απαλά, δοκιμάστε, έτοιμες!
  • Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε
  • Φρέσκο πιπέρι και επιπλέον παρμεζάνα στο πιάτο, επιβάλλονται


Πηγή