Φαρφάλες γιορτινές, με βότκα
Αυτή η συνταγή έχει όλα τα υλικά των γιορτών και είναι «σιγουράκι»: πάντα πετυχαίνει!
Υλικά
- 1 πακέτο φαρφάλες
- 6 φετούλες σολωμό καπνιστό
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/2 φλυτζάνι κατεψυγμένο αρακά
- 1 κρεμμύδι μεσαίο
- Μισή κουταλιά βούτυρο
- 1/3 φλυτζανιού παχιά κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 1 σφηνάκι βότκα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τις φαρφάλες al dente, όπως λέει το πακέτο
- Κρατήστε ένα φλυτζάνι από τα υγρά, πριν σουρώσετε
- Οση ώρα βράζουν οι φαρφάλες, βάλτε το βούτυρο να ζεσταθεί σε τηγάνι και ροδίστε απαλά το κρεμμύδι
- Σβήστε το με τη βότκα και προσθέστε τον αρακά κατεψυγμένο
- Οταν ροδίσουν καλά και μαλακώσει ο αρακάς, προσθέστε την παχιά κρέμα γάλακτος, τον σολωμό σε κομμάτια, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι
- Αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, στο τέλος ρίξτε τριμμένη παρμεζάνα στο τηγάνι
- Προσθέστε στο τηγάνι τις βρασμένες φαρφάλες, αναμείξτε απαλά, δοκιμάστε, έτοιμες!
- Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε
- Φρέσκο πιπέρι και επιπλέον παρμεζάνα στο πιάτο, επιβάλλονται