Πόσο μπελάς είναι τα κοκκινιστά φασολάκια! Απαιτούν πολύ ώρα βράσιμο και προετοιμασία. Η λύση είναι να δοκιμάσετε μια πιο απλή και υγιεινή συνταγή, τα πράσινα φασολάκια όπως τα τρώνε οι Γάλλοι. Βραστά στο νερό, στο άψε σβήσε.
Αλλά μόλις βράσουν, δείτε πόσο μαγικά γίνονται με δύο υλικά:
Υλικά
- 1/2 κιλό πράσινα φασολάκια
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Χυμός 1/2 λεμονιού
- Ξύσμα λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε άφθονο νερό να βράζει με αλάτι
- Καθαρίστε τα φασολάκια στις άκρες και πλύντε τα καλά
- Βράστε τα στο ζεματιστό νερό, χωρίς καπάκι, για 20 λεπτά
- Βγάλτε τα al dente και περάστε τα στο νερό βρύσης να πάψουν να βράζουν
- Σε τηγάνι λυώστε το βούτυρο και ροδίστε ελαφρά το σκόρδο ψιλοκομμένο
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού, ρίξτε τα φασολάκια
- Αναμείξτε καλά για 3-4 λεπτά
- Σερβίρετε με ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οι Γάλλοι τρώνε αυτά τα φασολάκια αντί για τηγανητές πατάτες: με μπριζόλα, με ψάρι, με φιλέτο κλπ, συνοδευτικά.
Πηγή