Μοναδική συνταγή, για πλούσια μακαρονάδα με κοτόπουλο, κρέμα και λαχανικά.

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλο, ανάλογα τα άτομα
  • 1/4 κουταλιά μπούκοβο
  • 1 κρεμμύδι, 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι αποξηραμένες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 3 πιπεριές (1 πορτοκαλί, 1 κόκκινη, 1/2 πράσινη)
  • 1 κουταλίτσα σάλτσα πέστο
  • 1 ποτήρι ζωμό κότας
  • 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος παχιά
  • 1 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 πακέτο φετουτσίνε

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο
  • Βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίστε πολύ καλά το κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες
  • Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο -Βγάλτε το στην άκρη
  • Σε μπολάκι αναμείξτε το πέστο, την κρέμα γάλακτος και 1 ποτήρι ζεστό νερό (από τα βρεσμένα μακαρόνια) στο οποίο έχετε διαλύσει τον ζωμό κότας
  • Στο ίδιο τηγάνι ροδίστε στο ελαιόλαδο που έμεινε τις αποξηραμένες ντομάτες, το κρεμμύδι και τα σκόρδα -Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται
  • Προσθέστε στο τηγάνι τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και ροδίστε τα όλα μαζί για 4 λεπτά
  • Προσθέστε στο τηγάνι το μείγμα πέστο -Αφήστε να πάρει αρώματα για 2-3 λεπτά
  • Προσθέστε στο τηγάνι το κοτόπουλο και τα μακαρόνια για 2-3 λεπτά
  • Γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό, σερβίρετε αμέσως!

iefimerida.gr


Πηγή