Φιλέτο κοτόπουλο με αρακά
Υλικά για 2-4 άτομα
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κούπα ρύζι
- 250 γραμμάρια καρότα
- 1 κιλό αρακά
- 250 γραμμάρια κρεμμυδάκια φρέσκα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τα καρότα, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε κομμάτια.
- Καθαρίζετε τον αρακά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ξεπλένετε
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και τα βράζετε όλα μαζί για 15 λεπτά.
- Διαπιστώνετε ότι έβρασαν όταν το νερό τους ελαχιστοποιηθεί. Ρίχνετε λίγο πιπέρι και ½ φλιτζάνι τσαγιού περίπου φρέσκο βούτυρο.
- Σοτάρετε στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου για 5 λεπτά το καθένα από τη μια μεριά μαζί με ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
- Στη συνέχεια τα βάζετε επάνω στα λαχανικά και τα περιχύνετε με το βούτυρο του τηγανιού.