Φιλέτο κοτόπουλο με αρακά

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κούπα ρύζι
  • 250 γραμμάρια καρότα
  • 1 κιλό αρακά
  • 250 γραμμάρια κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα καρότα, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε κομμάτια.
  2. Καθαρίζετε τον αρακά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ξεπλένετε
  3. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και τα βράζετε όλα μαζί για 15 λεπτά.
  4. Διαπιστώνετε ότι έβρασαν όταν το νερό τους ελαχιστοποιηθεί. Ρίχνετε λίγο πιπέρι και ½ φλιτζάνι τσαγιού περίπου φρέσκο βούτυρο.
  5. Σοτάρετε στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου για 5 λεπτά το καθένα από τη μια μεριά μαζί με ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
  6. Στη συνέχεια τα βάζετε επάνω στα λαχανικά και τα περιχύνετε με το βούτυρο του τηγανιού.