Φιλέτο πέρκας με παρμεζάνα

Υλικά

  • 4 κομμάτια φιλέτο λευκού ψαριού (300 γραμμάρια το καθένα)
  • 50 γραμμάρια γαλέτα
  • 25 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τη γαλέτα με το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  3. Τα γυρνάμε και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα της παρμεζάνας.
  4. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς αφού τον έχουμε προθερμάνει για 5 λεπτά. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η γαλέτα και να λιώσει η παρμεζάνα.
  5. Ραντίζουμε τα φιλέτα με το λεμόνι και το βούτυρο και τα σερβίρουμε ζεστά.