Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. σπαράγγια

4 φιλέτα σολομού

αλάτι

πιπέρι

1 λεμόνι σε λεπτές φέτες

1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ. γλυκού ρίγανη

1 κ. γλυκού βασιλικός

1 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

3 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου

φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και στις δύο πλευρές και ετοιμάστε τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου με διαστάσεις 30×30 cm.

Τοποθετήστε στο κέντρο κάθε κομματιού μερικές φέτες λεμονιού και από πάνω ένα φιλέτο σολομού και 1/4 των σπαραγγιών.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με τη ρίγανη, το βασιλικό, την πάπρικα και το σκόρδο και μοίρασε το μείγμα στα τέσσερα φιλέτα με σπαράγγια.

Τυλίξτε τα αλουμινόχαρτα σε καλά κλεισμένα πακετάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Ραντίστε με χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι και σερβίρετε.


Πηγή