Φιλέτο στο τηγάνι, λεμονάτο


Είναι ένα γρήγορο πιάτο για όσους δεν έχουν χρόνο αλλά είναι πραγματικά καλοφαγάδες.

Υλικά

  • 750 γραμμάρια κρέας φιλέτο κομμένο λωρίδες
  • 500 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό μισού λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα μπούκοβο
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Πλύντε καλά το σπανάκι
  • Βάλτε μια κουταλιά βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και μαγειρέψτε το σπανάκι για 2-3 λεπτά το πολύ, να μαραθεί
  • Βγάλτε το στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι βάλτε 2 κουταλιές βούτυρο και προσθέστε τις λωρίδες φιλέτου, αλάτι και πιπέρι
  • Μην το παραψήσετε -Βγάλτε το στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε την τελευταία κουταλιά βούτυρο, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, τον μαϊντανό
  • Προσθέστε στο τηγάνι το φιλέτο και το σπανάκι, αναμείξτε απαλά, γαρνίρετε με λωρίδες λεμονιού και λίγο επιπλέον μαϊντανό
  • Απολαυστικό!

iefimerida.gr



Πηγή