Φιλέτο στο τηγάνι


Διαλέξτε καλό φιλέτο και ψήστε το ελάχιστα, ώστε να παραμείνει μαλακό και ζουμερό.

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες λεπτές
  • 1 κιλό πατάτες baby, κομμένες στα τέσσερα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά γλυκού θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίξτε μια κουταλιά ελαιόλαδο και μία βούτυρο
  • Προσθέστε τις πατάτες κομμένες στα τέσσερα -Ροδίστε για 8-9 λεπτά να χρυσίσουν
  • Μεταφέρετε τις πατάτες σε πιάτο
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τις άλλες δύο κουταλιές βούτυρο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μπούκοβο και τα φρέσκα αρωματικά
  • Ρίξτε το κρέας, αυξήστε λίγο τη φωτιά και ψήστε για 2 λεπτά, ή περισσότερο αν το τρώτε καλοψημμένο
  • Λίγο πριν βγάλετε το φιλέτο ρίξτε πάλι τις πατάτες στο τηγάνι, ανακατέψτε, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, σερβίρετε άμεσα



Πηγή