500 γρ. φασολάκια καθαρισμένα
2-3 κ.σ. κόκκινο ξίδι
3-4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 φλ. χοντροκομμένος κορίανδρος
1/2 φλ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα κομμένα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα φασολάκια κόβοντάς τα στη μέση και φροντίζοντας να αφαιρέσουμε τη σκληρή ίνα που έχουν κατά μήκος του θυλάκου.
Γεμίζουμε στα 6 εκ. περίπου μια πλατιά κατσαρόλα με νερό, για να το βράσουμε.
Βάζουμε τα φασόλια στο μπεν-μαρί με το καυτό νερό, τα σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε 10-12 λεπτά να γίνουν, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
Χτυπάμε το λάδι, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε τα φασολάκια με αυτό το μείγμα καθώς και τα αμύγδαλα και το κόλιανδρο
Σερβίρουμε είτε ζεστά είτε σε θερμοκρασία δωματίου.