Υλικά:
3 μεσαία καρότα (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βρασμένα παντζάρια)
2 φλ. ρεβύθια
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 κ.σ πάπρικα
χυμό λεμονιού
έξτρα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα καρότα, τα κόβετε σε ροδέλες, ραντίζετε με 1 κ.σ ελαιόλαδο και τα ψήνετε στους 200°C για 15′. Περιμένετε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβετε στο μούλτι.Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ και σε αυτά προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και σερβίρετε με τριγωνάκια ψημένης πίτας με ελαιόλαδο και πάπρικα.