Γαλατόπιτα, μια παραδοσιακή συνταγή…

 

Υλικά
6 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
6 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο τ. Κερκύρας
7 φύλλα κρούστας
1 πρέζα βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα
λίγο αλάτι
λίγο Βούτυρο Αγελάδος για επάλειψη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα. Όσο είναι κρύο προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις το μίγμα αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο τ. Κερκύρας ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν η κρέμα κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα, τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αλείφουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους με Bούτυρο Αγελάδος και στρώνουμε τα φύλλα καλά (τα οποία έχουμε επίσης βουτυρώσει) ώστε να σκεπάσουν τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού. Ρίχνουμε την κρέμα και την ισιώνουμε με ένα πιρούνι. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200ο C προσέχοντας να μην αρπάξει η κρέμα από πάνω.
Σημείωση: Προαιρετικά, πριν βάλουμε την κρέμα στο φούρνο, χτυπάμε 2 κρόκους αυγού με λίγο νεράκι και αλείφουμε με το μίγμα αυτό την επιφάνεια της κρέμας.

 

 

Πηγή:gr.news.yahoo.com