Υλικά:

700 γρ. γαύρο καθαρισμένο

1/2 ποτήρι ξύδι

Αλάτι

3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά

1-2 καυτερές πιπεριές προαιρετικά

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βρέξε με ξύδι το γαύρο και άφησέ τον 2-3 λεπτά.

Άνοιξε τα ψάρια στη μέση χωρίς να χωρίσεις το φιλέτο στα δύο και ξέπλυνέ τα καλά με νερό. Αφαίρεσε το μεσαίο αγκάθι.

Βάλε τα φιλέτα σου σε ένα μπολ που κλείνει καλά. Πρόσθεσε το 1/2 ποτήρι ξύδι και λίγο αλάτι, φροντίζοντας να καλύπτεται το ψάρι από τα υγρά. Άφησε στο ψυγείο για μια με δύο ημέρες

Στράγγιξε το γαύρο από το ξύδι και στρώσε σε άλλο μπολ, κατά προτίμηση γυάλινο ή ανοξείδωτο. Αφού βάλεις μια στρώση, πασπάλισε με σκόρδο, πιπεριά και μαϊντανό.

Συνέχισε στρώση-στρώση μέχρι να τελειώσει το ψάρι και τα υπόλοιπα υλικά σου.

Τέλος ρίξε το ελαιόλαδο, περιχύνοντας με μια γενναία ποσότητα τα ψάρια

Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο 2-3 ώρες.

Φρόντισε να βγάλεις 5′-10′ λεπτά  πριν σερβίρεις, γιατί το λάδι στερεοποιείται-παγώνει στο ψυγείο.

Διατηρούνται στη συντήρηση 6-7 μέρες.


Πηγή