Το Ισραήλ σφυροκοπά ανηλεώς τη Ράφα στη νότια Γάζα.

Άνθρωποι ψάχνουν με γυμνά χέρια κάτω από τα συντρίμμια μήπως βρουν ζωντανό κάποιον συγγενή τους. Από την αεροπορική επιδρομή τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 50 τραυματίστηκαν.

Μεταξύ των νεκρών ακόμη και δίδυμα μωρά.

«Τι έφταιγαν τα μωρά μου; Κοιμόμασταν, δεν χτυπούσαμε το Ισραήλ, δεν πολεμούσαμε απλώς κοιμόμασταν στα σπίτια μας. Είμαστε εκτοπισμένοι. Τι έφταιγαν;».

Έτρεχαν για να πάρουν λίγο φαγητό

Την ίδια ώρα, στην πόλη της Γάζας, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι στα όρια του λιμού σκαρφαλώνουν στο φορτηγό για να προλάβουν να πάρουν ένα σακί αλεύρι.

Σπρώχνονται και φωνάζουν προσπαθώντας για να πάρουν το πολυπόθητη βοήθεια. Στη νοτιοδυτική πλευρά της Λωρίδας, με τρία αεροσκάφη οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν για πρώτη φορά 38 χιλιάδες μερίδες φαγητού.

Οι άνθρωποι παρακολουθούσαν προς ποια κατεύθυνση έπεφτε η βοήθεια και έτρεχαν για να πάρουν λίγο φαγητό.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε για το μακελειό που προκλήθηκε πριν από λίγες ημέρες όταν Παλαιστίνιοι προσπάθησαν να πάρουν τρόφιμα.

«Η αρχική μας έρευνα επιβεβαίωσε ότι δεν χτύπησαν οι ισραηλινές δυνάμεις προς το κομβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια. Οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από ποδοπάτημα», είπε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Κατάρ, η Αίγυπτος & Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν κατάπαυση του πυρός

Το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν το Ισραήλ και τη Χαμάς να συμφωνήσουν για κατάπαυση του πυρός για έξι εβδομάδες και για απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστινίων που κρατούνται στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, το Ισραήλ έχει σχεδόν δεχθεί τη συμφωνία. Ενώ υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο, είπε πως μία συμφωνία είναι εφικτή τις επόμενες 24 με 48 ώρες, εφόσον το Ισραήλ δεχθεί τους όρους της, δηλαδή την επιστροφή των εκτοπισμένων Παλαιστίνιων στη βόρεια Γάζα και την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας.Πηγή