Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, οινόφιλοι αλλά και επαγγελματίες του οίνου, έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν, κάτω από το φως του φεγγαριού, κρητικό κρασί από τα μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης. Η εκδήλωση γευσιγνωσίας αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Ρεθύμνης και του “Wines of Crete” και γίνεται στο πλαίσιο της ανακήρυξης του Ρεθύμνου, ως «Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινοπαραγωγών Πόλεων RECEVIN.

Είκοσι τρία οινοποιεία από όλη την Κρήτη θα βρεθούν στο Ρέθυμνο και ο επισκέπτης θα μπορεί από τις 19:30 ώς τις 23:30, να δοκιμάσει κρασί από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, νέες και παλαιές εσοδείες, αλλά και να γνωρίσει από κοντά τους ανθρώπους πίσω από την «ετικέτα». Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν επίσης και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Δικτύου RECEVIN, οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά και στη Γιορτή Κρητικής Διατροφής, που πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο 1-7 Ιουλίου, στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης με συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότηταςκαι του Επιμελητηρίου και Δήμου Ρεθύμνης.

Οπως δήλωσε στο ert.gr και τον Νίκο Ιωαννίδη η Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης και Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη:

«Η συγκεκριμένη εκδήλωση, αποτελεί την έναρξη μιας εκτενούς σειράς δράσεων που προετοιμάζονται από τον Δήμο Ρεθύμνης, στο πλαίσιο της σημαντικής, φετινής του διάκρισης ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018, η οποία απονεμήθηκε στην πόλη μας από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινοπαραγωγών Πόλεων RECEVIN. Ένας από τους βασικούς στόχους τού Δήμου Ρεθύμνης, στο πλαίσιο της διάκρισης αυτής, είναι η ανάδειξη του Κρητικού Αμπελώνα και η γνωριμία τού οινόφιλου κοινού, τόσο με τις εξαιρετικές γηγενείς ποικιλίες, όσο και με τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς και τη δουλειά τους.

Σημαντική τιμή για την πόλη μας αποτελεί το γεγονός ότι στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και μέλη από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινοπαραγωγών Πόλεων RECEVIN, δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε τον Κρητικό Αμπελώνα στην Ευρώπη, αλλά και να γνωρίσουμε την οινική κουλτούρα άλλων χωρών, καθώς τα μέλη τού Δικτύου, θα συμμετέχουν ενεργά με γαστρονομικές και οινικές δράσεις στην 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, η οποία συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Επιμελητήριο και τον Δήμο Ρεθύμνης, και θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 7 Ιουλίου 2018 στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης.

Είμαστε βέβαιοι ότι η φετινή μας διάκριση ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018, θα αποτελέσει ιδανική ευκαιρία για την προβολή και την ανάδειξη των κρητικών οινικών προϊόντων, την ενίσχυση των νέων οινοποιών, οινολόγων και αμπελουργών, τη σύναψη ισχυρής συνεργασίας μεταξύ των οινοποιών της Κρήτης, της υπόλοιπης Ελλάδας, αλλά και των χωρών, πόλεων και περιοχών της Ευρώπης που συμμετέχουν στο Δίκτυο RECEVIN, καθώς και τη δημιουργία σωστών βάσεων για την προβολή τού Ρεθύμνου ως οινικό προορισμό. Κυρίως, όμως, επιθυμούμε και στοχεύουμε, η συγκεκριμένη διάκριση να αποτελέσει το έναυσμα για την καλλιέργεια μιας δυνατής οινικής κουλτούρας και παιδείας, με τη σωστή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση, δίνοντας έτσι στο κρασί τη θέση που του αξίζει, τόσο ως πολύτιμο στοιχείο πολιτισμού όσο και ως αναπόσπαστο κομμάτι στις σημαντικότερες καθημερινές στιγμές μας.»

Όπως δήλωσε ο Νίκος Μηλιαράκης πρόεδρος του Δ.Ο.Ν.Η.: Το “Wines of Crete” αναζητάει πάντα τέτοιες συνεργασίες και συνέργειες για την ανάδειξη του κρητικού κρασιού και του οινογαστρονομικού κεφαλαίου του νησιού. Η συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης, μετράει πολλά χρόνια πίσω και είναι χαρά μας να συνδιοργανώνουμε φέτος την πρώτη δράση για το «Ρέθυμνο Ευρωπαϊκή πόλη του κρασιού, για το 2018». Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει συνέχεια με περαιτέρω δραστηριότητες και με το πέρας της περιόδου αυτής.

Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης είναι το wine hotel «La Grotta». Τη γευσιγνωσία θα συνοδέψουν με Μεσογειακή τζαζ, ο κιθαρίστας Δημήτρης Κολιακουδάκης και ο τρομπετίστας Αχιλλέας Παπακώστας. Η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ποτήρι γευσιγνωσίας).

Μοιράσου το άρθρο:


Πηγή