Γεμιστές γλυκοπατάτες
Υλικά για 2 μερίδες
2 γλυκοπατάτες
1 στήθος κοτόπουλο
Αλατοπίπερο
2 φλιτζάνια βραστό μπρόκολο (ή μπρόκολο στον ατμό)
1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα (χαμηλή σε λιπαρά)
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες 2-3 φορές και τις ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.
3. Παράλληλα, κόβουμε το στήθος κοτόπουλο και το ψήνουμε σε ένα τηγάνι για 5-6 λεπτά ανά πλευρά.
4. Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο και κόβουμε την πάνω πλευρά τους στη μέση.
5. Γεμίζουμε το κέντρο της κάθε γλυκοπατάτας με μπρόκολο, κοτόπουλο και μοτσαρέλα.
6. Τοποθετούμε ξανά τις γεμιστές γλυκοπατάτες στον φούρνο για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
Μπορούμε να γαρνίρουμε τις γλυκοπάτες με τα λαχανικά και τα μυρωδικά της επιλογής μας, προτού σερβίρουμε.