Συνοδευτικό για ζυμαρικά ή μια ωραία σαλάτα, με κρασί το απόγευμα ή ορεκτικό σε ένα μεγάλο τραπέζι.
Η συνταγή έρχεται από τη νότια Ιταλία. Σε ορισμένα μέρη της Ισπανίας, οι τηγανητές γεμιστές πιπεριές σερβίρονται χωρίς τη σάλτσα, μόνο με θαλασσινό αλάτι.
Για 6 άτομα:
- 6 πράσινες πιπεριές κέρατο
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 500 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες κονσέρβα
Για τη γέμιση:
- 50 γρ. μπαγιάτικα ψίχουλα χωρίς την κόρα
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ. τριμμένο πεκορίνο
- 1–2 αυγά
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένη κάπαρη
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Για τη γέμιση, βάλτε τα ψίχουλα σε ένα μπολ με το τυρί, τα αυγά, τον μαϊντανό, το σκόρδο και την κάπαρη. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
- Κόψτε τις κορυφές από τις πιπεριές, αφαιρέστε τους σπόρους και με ένα κουταλάκι γεμίστε τις με το μείγμα.
- Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και τηγανίστε τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
- Αφαιρέστε τις πιπεριές από το τηγάνι με μια σπάτουλα και αφήστε τις να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας.
- Αφαιρέστε το επιπλέον λάδι από το τηγάνι και προσθέστε το τομάτες. Μαγειρέψτε τις σε δυνατή φωτιά για 10’ μέχρι να εξατμιστεί το υγρό τους.
- Προσθέστε τις πιπεριές στη σάλτσα και σιγοβράστε για 5-10’.
- Σερβίρετε σε πιατέλα.
Από το βιβλίο Puglia, εκδ. Phaidon.
iefimerida.gr