Γεμιστές πιπεριές με κόκκινη σάλτσα





Συνοδευτικό για ζυμαρικά ή μια ωραία σαλάτα, με κρασί το απόγευμα ή ορεκτικό σε ένα μεγάλο τραπέζι.

Η συνταγή έρχεται από τη νότια Ιταλία. Σε ορισμένα μέρη της Ισπανίας, οι τηγανητές γεμιστές πιπεριές σερβίρονται χωρίς τη σάλτσα, μόνο με θαλασσινό αλάτι.

Για 6 άτομα:

  • 6 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 500 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες κονσέρβα

Για τη γέμιση:

  • 50 γρ. μπαγιάτικα ψίχουλα χωρίς την κόρα
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. τριμμένο πεκορίνο
  • 1–2 αυγά
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένη κάπαρη
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Για τη γέμιση, βάλτε τα ψίχουλα σε ένα μπολ με το τυρί, τα αυγά, τον μαϊντανό, το σκόρδο και την κάπαρη. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
  • Κόψτε τις κορυφές από τις πιπεριές, αφαιρέστε τους σπόρους και με ένα κουταλάκι γεμίστε τις με το μείγμα.
  • Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και τηγανίστε τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρέστε τις πιπεριές από το τηγάνι με μια σπάτουλα και αφήστε τις να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας.
  • Αφαιρέστε το επιπλέον λάδι από το τηγάνι και προσθέστε το τομάτες. Μαγειρέψτε τις σε δυνατή φωτιά για 10’ μέχρι να εξατμιστεί το υγρό τους.
  • Προσθέστε τις πιπεριές στη σάλτσα και σιγοβράστε για 5-10’.
  • Σερβίρετε σε πιατέλα.

Από το βιβλίο Puglia, εκδ. Phaidon.

iefimerida.gr