Γεμιστή γλυκοπατάτα για ατελείωτη απόλαυση
Η τέλεια συνταγή για να κάνεις την αρχή και να εντάξεις το θρεπτικό αυτό υλικό στο διατροφικό σου πρόγραμμα.
Υλικά:
1 γλυκοπατάτα
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μικρό ταψί στρώσε λίγη λαδόκολλα και τοποθέτησε πάνω τη γλυκοπατάτα, που θα έχεις πλύνει καλά με νερό, ώστε να φύγουν τυχόν χώματα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμη, βγάλε τη γλυκοπατάτα από τον φούρνο και κόψε τη στη μέση. Αφού βγάλεις το εσωτερικό της, αφήνοντας μόνο ένα λεπτό τοίχωμα, σπάσε προσεκτικά μέσα ένα αυγό σε κάθε κομμάτι και ψήσε επιπλέον 12 με 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη ρίξε από πάνω αλάτι και πιπέρι.